Get Adobe Flash player

Įspūdingas renginys Pajūrio Stanislovo Biržiškio gimnazijoje „Pinkime kartų pynę 2014“

Seneliai, tėvai, vaikai – vieni kitiems labai brangūs, vieni be kitų – niekas. Sakoma, gyvenimas eina iš kartos į kartą. Ir taip džiugu, kai tos kartos susitinka.

Gegužės 9-osios vakarą turėjome puikią galimybę „supinti“ kartų pynę iš šokių ir dainų tradicinėje vakaronėje „Pinkime kartų pynę“.

Vakaronės pradžioje gimnazijos mokiniai sveikino Mamas su praėjusia pačia gražiausia švente, Motinos diena, ir padovanojo joms Marijono Mikutavičiaus dainą „Aš labai myliu savo mamą“. Po dainos visus šventės dalyvius apjungė bendras visos gimnazijos mokinių šokis.

Šventei kiekviena klasė buvo parengusi vieną lietuvių liaudies šokį. Šokėjams grojo Tarvydų parko kapela, vadovaujama Kęstučio Tarvydo. Nuotaikingas, virtuoziškas Kazimiero Budrio grojimas birbyne bei kapelos grojama polka išjudino šokiui visus. Emocijos buvo nuostabios!

Renginio vedėja, lietuvių kalbos mokytoja Irena Tverijonienė, pristatė šventėje dalyvavusius svečius: Šilalės rajono savivaldybės mero pavaduotoją Raimundą Vaitiekų ir Pajūrio seniūnijos seniūnę Romą Noreikienę. Svečiai pasidžiaugė tokia renginio dalyvių gausa, visų puikia nuotaika ir gražiu, jau tradiciniu tapusiu renginiu.

Gimnazijos direktorius Juozas Žymančius dėkojo šio renginio organizatoriams: direktoriaus pavaduotojai ugdymui Inesai Kozlovienei, gimnazijos tarybai ir jos pirmininkei, pradinių klasių mokytojai metodininkei Danai Dainauskienei, tėvų komitetui ir jo pirmininkei, specialiajai pedagogei Jurgitai Rumšienei, klasių auklėtojų metodinei grupei, informacinių technologijų mokytojui Vladui Būdvyčiui ir dailės mokytojai Dianai Rupšienei. Direktorius taip pat padėkojo šio renginio rėmėjams: Ilonai ir Petrui Daukšiams, Tarvydų kaimo kapelai, tėvų komiteto pirmininkei Jurgitai Rumšienei. Renginio rėmėjų dėka galėjome visus šventės dalyvius pavaišinti gardžiomis vaišėmis.

Nuostabus renginys apjungė visą gimnazijos bendruomenę, paskatino jaunimą nepamiršti senųjų liaudies tradicijų, šokių, dainų. Šis renginys suteikė progą dar kartą pasidžiaugti, kad gimnazija - tai didelė ir vieninga šeima.

Direktoriaus pavaduotoja ugdymui

Inesa Kozlovienė

fotogalerija