Get Adobe Flash player

Jaunųjų šaulių žaidynės

Gegužės 2-3 dienomis, beprasidedant savaitgaliui, stipriausi bei taikliausi  LDK Kęstučio šaulių 7-osios rinktinės jaunieji šauliai susirinko Pajūrio Stanislovo Biržiškio gimnazijoje. Čia jie dalyvavo atrankinėse žaidynėse, kurių tikslas buvo išrinkti geriausius iš geriausių atstovauti rinktinei respublikinėse jaunųjų šaulių žaidynėse, kurios vyks gegužės pabaigoje.

Tarpusavyje varžėsi kone 100-as LDK Kęstučio šaulių 7-osios rinktinės jaunųjų šaulių iš 9 vietovių: Skirsnemunės, Pajūrio, Tenenių, Eržvilko, Seredžiaus, Laukuvos, Pagėgių bei iš pačios Tauragės (atvyko dvi kuopos).

Varžybose dalyvavo visos atvykusios komandos. Komandoms teko kuo geriau įveikti 6 rungtis: estafetę, vasaros biatloną, kliūčių ruožą, orientavimosi rungtį su žemėlapiu. Taip pat vyko šaudymas oriniu bei mažo kalibro šautuvais.

Žaidynių šeimininkai nusileido tik kliūčių ruože. Iš 6 rungčių penkiose rungtyse pajūriškiai buvo pirmi. Tik Pagėgių kuopai kliūčių ruože pavyko iškovoti pirmąją vietą. Visi pirmų vietų nugalėtojai buvo apdovanoti Lietuvos šaulių sąjungos LDK Kęstučio šaulių  7-osios rinktinės diplomais. Daugiausia pirmų vietų iškovojusi Pajūrio 10-oji kuopa buvo apdovanota šakočiu.

Pajūrio 10-ajai kuopai, kuri stebino tokiais gerais rezultatais, suteikta daugiausia vietų atstovauti rinktinei respublikinėse jaunųjų šaulių žaidynėse. Iš 20-ies geriausių jaunųjų šaulių  pajūriškių bus net 11.

Net ir po sportinių varžybų jauniesiems patriotams nebuvo leista atsipūsti. Iki vidurnakčio vyko lauko žaidimai, pašnekesiai, o po vidurnakčio vyko valandą trukęs naktinis žygis. Vydimi vadų, jaunieji šauliai sėkmingai įveikė simbolišką distanciją - 4 kilometrus per Pajūrio miestelį bei jo apylinkes. Keliose vietose teko sustoti, apsidairyti, įsiklausyti – puolė „priešai“. Pamiškėje kartkartėmis netikėtai prasidėdavo „priešų atakos“ fejerverkais.

Po žygio jaunieji šauliai buvo pakviesti pasistiprinti ir pailsėti po įtemptos dienos.

Visi jaunieji šauliai džiaugėsi gerai praleidę laiką ir išbandę savo jėgas. Visos rungtys iš pirmo žvilgsnio buvo paprastos, tačiau iš jaunųjų šaulių pareikalavo daug jėgos. O ir konkurencija tarp skirtingų kuopų ir būrių buvo didžiulė – kiekvienas norėjo nugalėti ir gauti kelialapį į respublikines žaidynes atstovauti savo rinktinei.

Giedrė Dargevičiūtė
Pajūrio 10-osios kuopos
jaunoji šaulė

fotogalerija