Get Adobe Flash player

Jaunieji šauliai Baltijos šalių šaudymo pratybose Estijoje

Balandžio 19-21 dienomis Pajūrio 10 kuopos jaunieji šauliai kartu su vadu Algimantu Dragūnu buvo išvykę į Estiją, į šaudymo treniruočių stovyklą, atstovauti Lietuvai Baltijos šalių šaudymo pratybose. Mūsų komandą sudarė Renata Girskytė, Albertas Pocius, Rūta Mažeikaitė ir Paulius Pocius.

Pratybose dalyvavo keturios šalys: Lietuva, Estija, Suomija ir Danija. Buvo sudarytos skirtingo amžiaus grupės. Skyrėsi jų šaudymo nuotolis ir ginklas. Oriniu šautuvu jaunieji šauliai Renata Girskytė ir Albertas Pocius šaudė iš 10 metrų nuotolio, o Rūta Mažeikaitė ir Paulius Pocius mažo kalibro šautuvu šaudė iš 50 metrų nuotolio. Jaunieji šauliai savo rezultatais buvo patenkinti.

Antrąją dieną vyko užskaitinės šaudymo varžybos. Joms pasibaigus, visi komandos nariai ir komandos treneris Algimantas Dragūnas buvome apdovanoti sidabro medaliais.

Vakarop susiruošėme vykti į Taliną. Vaikščiodami po miesto senamiestį grožėjomės įspūdingo grožio ir dydžio pastatais.

Trečiadienį ankstų rytą, susikrovę daiktus ir padėkoję estams už svetingumą, išvykome namų link.

Apsilankymas Estijoje ir dalyvavimas šaudymo pratybose mums paliko didžiulį įspūdį: susipažinome su šalies kultūra, žymiais objektais, įgijome naujų žinių ir patirties.

Pakeliui aplankėme Rygos užtvanką ir įlanką. Tikimės, kad tai ne paskutinis mūsų apsilankymas šiose šalyse

Pajūrio 10 kuopos
jaunoji šaulė
Rūta Mažeikaitė

fotogalerija