Get Adobe Flash player

Jaunieji policijos rėmėjai teisinių žinių konkurse „Temidė“

Kovo 24 dieną gimnazijos jaunųjų policijos rėmėjų būrelio komanda išvyko į Šilalės Simono Gaudėšiaus gimnaziją, į teisinių žinių konkurso „Temidė“ II-ąjį etapą.

Konkursui pradėjome ruošis iš anksto: atlikome namų darbų užduotis, paruošėme plakatus, domėjomės teisės teorija, ruošėme komandos prisistatymą, sukūrėme video filmuką.
Konkurse dalyvavo 5 komandos: Kvėdarnos Kazimiero Jauniaus gimnazija, Obelyno pagrindinė mokykla, Šilalės Simono Gaudėšiaus gimnazija, Kaltinėnų Aleksandro Stulginskio gimnazija ir Pajūrio Stanislovo Biržiškio gimnazijos komanda „Teisingumo blykstė“: Rūta Mažeikaitė, Viktorija Gedgaudaitė, Vitalija Mauliūtė, Martynas Auškalnis ir Žilvinas Pakalniškis.
Komandos savo teisines žinias parodė atlikdamos testus, spręsdamos kryžiažodžius, pristatydamos teisinės sistemos modulio žaidimus ir savo veiklos dienoraščius.
Atlikti visas šias užduotis mums sekėsi gerai, nes konkursui ruošėmės ilgai ir atsakingai. Taučiau užimti I-ajai vietai pritrūko vos kelių taškų, todėl užėmėme II- ąją vietą. Kadangi konkurse dalyvaujame kiekvienais metais, tai pirmą vietą draugiškai „padovanojome“ Kvėdarnos Kazimiero Jauniaus gimnazijai. Tikimės, kad jiems ir III-jame etape nusišypsos sėkmė!
Šis konkursas skatina mokinius daugiau domėtis bei gilinti savo teisines žinias, ugdyti teisinį sąmoningumą ir supratimą apie teisines žinias.
Konkurse įgyta patirtis mums labai naudinga. Be to, mums didžiulė garbė šiame konkurse atstovauti savo gimnazijai.
Dėkojame sirgaliams, kurie energingai palaikė mūsų komandą!
Jau turime naujų minčių kitų metų konkursui.

                                               Jaunoji policijos rėmėja
Rūta Mažeikaitė
IIIag klasė