Get Adobe Flash player

Netradicinė karjeros planavimo ir mano verslo pamoka

Mes, II g klasės mokiniai, turėjome išskirtinę galimybę apsilankyti mūsų gerbiamo kraštiečio Virgilijaus Žygaičio įkurtoje uždaroje akcinėje bendrovėje "Šilalės mediena".

Įmonės vadovas V. Žygaitis mums skyrė savo laiką ir išsamiai papasakojo apie įmonę, jos veiklą, darbuotojus. Jis kalbėjo, jog UAB "Šilalės mediena" - viena didžiausių Lietuvos medienos perdirbimo įmonių. Įmonėje dirba daugiau nei 100 profesionalių ir patyrusių darbuotojų. Sukaupta ilgalaikė patirtis ir investicijos į modernias gamybos linijas užtikrina aukštą produkcijos kokybę.

V. Žygaitis nuotaikingai pasakojo, kad produkcijos pirmiausia pagamina žemaičiams, po to lietuviams, o likusią – užsieniečiams. Vis dėlto apie 90 proc. produkcijos realizuojama užsienio rinkoje. Jis parodė patalpas, įrenginius, robotą. Pademonstravo, kaip iš rąstų padaromos medienos granulės.

V. Žygaitis akcentavo, kad labai vertina tuos darbuotojus, kurie yra sąžiningi, darbštūs ir atsakingi. Ir mums palinkėjo būti tokiems, skatino daugiau mokytis.

Mums labai patiko šis vizitas į įmonę. Prasmingai praleidome laiką. Labai dėkojame socialinei pedagogei Reginai Rimkutei ir mokytojai Petronelei Šerpytienei už netradicinę pamoką.

Nuoširdžiai dėkojame Virgilijui Žygaičiui už galimybę apsilankyti įmonėje.

 

Jurgita Būdvytytė ir
Martynas Tautvydas,
II g klasė

fotogalerija