Get Adobe Flash player

Iniciatyva "Veiksmo savaitė be patyčių"

Kiekvienais metais mūsų gimnazijoje vyksta „Veiksmo savaitė be patyčių“. Šiais metais taip pat ši draugiškumo, tolerancijos savaitė pasibeldė į mūsų gimnazijos duris.

Savaitę pradėjome nuo ieškojimo ir atradimo kituose ką nors gero. Kas tik spėjo, rašė laiškelius su tokiais šiltais ir maloniais žodžiais, kurie adresatams tikrai sukėlė šypseną skaitant. Kitą dieną pas mus atvyko lektorius Donatas Grigalis, kuris vedė paskaitą ,,Mokykla be patyčių“ 5-7 klasių mokiniams. Jis apie patyčias kalbėjo rimtai, bet tuo pačiu ir linksmai. Tą dieną juoko ir šypsenų netrūko. Gimnazijos svečias mus pamokė, kaip atskirti patyčias nuo pajuokavimo, kaip elgtis, kai iš tavęs tyčiojasi, į ką reikėtų kreiptis iškilus tokioms problemoms. Trumpai tariant, papasakojo paprastai apie sudėtingą problemą.

Gimnazijoje buvo įrengta fotosiena ,,Aš draugiškas“, prie kurios mokiniai fotografavosi vieni su kitais.

Visą šią savaitę klasės kūrė ,,Draugystės knygą“. Knygoje kiekvienas išdėstė savo mintis apie draugystę, rašė eilėraščius arba savo nuomonę išreiškė piešiniais. Kai klasių knygos ir knygelės bus baigtos, visi puslapiai bus surišti į vieną didelę knygą, kuri puikuosis mūsų bibliotekos skaitykloje, kad kiekvienas, nors šiek tiek pamiršęs tikros draugystės jausmą, pavartytų knygą.

Pradinukai taip pat nesėdėjo rankų sudėję. ,,Veiksmo savaitę be patyčių“ jie paminėjo kurdami ,,Delniukų virtines“. Kiekvienas kūrė delniuką, o ant jo išreiškė visas savo mintis apie draugystę.

Mokyklose aktuali patyčių problema, tačiau ji tikrai nelieka nepastebėta. Kiekvienas bent maža dalele galime prisidėti, kad problemų ir nuoskaudų liktų kuo mažiau. Kartu mes galim viską!

6 klasės mokinė
Emilija Pociūtė,

Veiksmo savaitė be patyčių 2014 fotogalerija
Susitikimas su Donatu Grigaliu fotogalerija

veiksmosavaites bepatyciu 2014skelbimas