Get Adobe Flash player

Jaunųjų šaulių pergalė

Gegužės 28 – birželio 2 dienomis geriausi Lietuvos jaunieji šauliai susirinko išbandyti savo jėgų kasmetinėse jaunųjų šaulių žaidynėse, kurios vyko Klaipėdoje, LDK Butigeidžio Dragūnų motorizuotame pėstininkų batalione. Apginti savo krašto vardą nebuvo lengva – varžytis teko su kitomis 9-iomis rinktinėmis: Kauno, Vilniaus, Marijampolės, Klaipėdos, Šiaulių, Utenos, Alytaus, Panevėžio, Telšių. Sulaukėme jaunųjų šaulių iš Estijos bei svečių iš JAV. Tačiau mūsų kraštiečiai, Tauragės rinktinė, kuriai atstovavo mūsų gimnazijos, Laukuvos gimnazijos ir Tauragės jaunieji šauliai, nepasidavė – iškovojo garbingą 2-ąją vietą bendroje įskaitoje.

Jaunieji šauliai varžėsi skirtingose rungtyse, kurios buvo komandinės: šaudymo iš pneumatinio šautuvo, šauliškos estafetės, karinio orientavimosi, vasaros biatlono, kliūčių ruožo ir kt. Dėl pereinamosios taurės rinktinių jaunieji šauliai rungėsi rodydami savo sugebėjimus būrių rikiuotės konkurse.

Jaunieji šauliai, ginantys Tauragės rinktinės garbę, parsivežė krūvas medalių bei diplomų. Pajūrio 10- osios kuopos jaunieji šauliai iškovojo I- ąją vietą karinio orientavimosi rungtyje, I- ąją vietą šaudymo pneumatiniu šautuvu rungtyje, II- ąją vietą vasaros biatlono rungtyje. 14-metis Paulius Pocius iš Pajūrio 10- osios kuopos buvo pripažintas taikliausiu Jaunųjų šaulių XV sporto žaidynių šauliu ir apdovanotas taure.

„Šis Tauragės rinktinės jaunųjų šaulių laimėjimas vienas svarbiausių,“ – sakė Pajūrio 10-osios kuopos vadas Algimantas Dragūnas. Su juo jaunuosius šaulius į pergalę lydėjo ir Laukuvos 2-ojo atskirojo būrio vadas Ernestas Burčas, Tauragės atskirojo būrio vadas Kęstutis Bauža bei Tauragės apskrities LDK Kęstučio 7-osios šaulių rinktinės vadas Algirdas Genys.

Šeštadienį, pirmąją vasaros dieną, kaitinant kaitriai saulei, jaunieji šauliai leido laiką Palangoje vykusiame festivalyje „Sportas visiems“. Dalyviai galėjo išbandyti savo jėgas įvairiose rungtyse: baudų metimo, alpinizmo, šaudymo iš pneumatinio šautuvo, kamuolio varymo ir kt. Ir čia mūsų kraštiečiai nepasikuklino – laimėjimų buvo apstu. Vakarop visi dalyviai dalyvavo eisenoje. Aidint pakiliam maršui „Žalioji banga“ žygiavo Basanavičiaus gatve Palangos tilto link, kur sustojo ir tęsė savo linksmybes Palangoje.

Sekmadienį vykusiuose apdovanojimuose jaunieji šauliai labai džiaugėsi savo laimėjimais. Nors Panevėžio rinktinė ir iškovojo 1-ąją vietą bendroje įskaitoje, tačiau Tauragės rinktinei nedaug trūko iki 1- osios vietos. Pernai laimėta 4-oji vieta, šiemet - antroji, tai galbūt kitais metais pavyks iškovoti ir taip laukiamą 1-ąją vietą? Žinoma, kaip seksis kitose žaidynėse, priklauso tik nuo vadovų užsispyrimo ir jaunųjų šaulių atkaklumo. Visgi verta paminėti, jog pralaimėtojų nebuvo – visi ko nors išmoko, susirado naujų draugų, įgijo patirties, išmėgino savo jėgas ir, jei prireiks, manau, taps tikrais Tėvynės gynėjais.

 Pajūrio 10-osios kuopos jaunosios šaulės
Giedrė Dargevičiūtė ir Viktorija Gedgaudaitė

fotogalerija