Get Adobe Flash player

PUG ir 1-5 klasių mokinių mokslo metų užbaigimo šventė

Gegužės 31-osios rytas atnešė nerimo mokslo metų užbaigimo šventės organizatoriams. Pasislėpė visą savaitę mus džiuginusi saulė, o iš pilkų debesų krito lietaus lašai. Kaip suplanuotas renginys gimnazijos kieme, šokis su riedučiais, kalnelį turėjusios papuošti mokinių karpytos gėlės...?

Jau tapo tradicija, kad PUG ir 1–5 klasių mokslo metų užbaigimo šventę organizuoja penktokai. Teko greitai nuspręsti, kaip suderinti sumanymus ir gamtos išdaigas. Susirinkome į gimnazijos salę. Labiausiai nerimavo ketvirtokai, jų tėveliai ir mokytoja. Tai jų atsisveikinimo su pradine mokykla šventė, pasirodymas jaunesniems draugams.

Išklausėme gimnazijos direktoriaus įsakymą dėl 1–3 ir 5 klasių mokinių kėlimo į auštesnę klasę, o ketvirtokams buvo įteikti pradinio išsilavinimo pažymėjimai, simbolinius aitvarėlius įteikė vyresnieji draugai penktokai.

Atsisveikindami su pradine mokykla, ketvirtokai deklamavo, šoko, dainavo, vaidino spektaklį apie liūtuką Simbą. Su jauduliu ir nerimu akyse, nešini gėlėmis ir mielomis pačių gamintomis dovanėlėmis ketvirtokai tarė nuoširdžiausius padėkos žodžius savo mokytojai. Juos lydėjęs vasaros simbolis, margaspalvis drugelis, laukė, kada galės pakilti į orą ir išnešti surašytas svajones.

Gimnazijos direktorius ir direktoriaus pavaduotoja ugdymui A. Martišiūtė apdovanojo aukštesnįjį mokymosi lygį pasiekusius pradinukus ir puikiai bei labai gerai penktąją klasę baigusius mokinius keramikos būrelio sukurtais Pirmūno medaliais. Padėkos raštai ir diplomai buvo įteikti mokiniams, nepraleidusiems pamokų, konkursų, varžybų, olimpiadų prizininkams ir nugalėtojams.

Kol vyko šventė, išsisklaidė lietaus debesys, ir mokiniai iš įvairiaspalvių gėlių gimnazijos kieme sudėjo visų laukiamą žodį – VASARA.

                     

4 klasės mokytoja R. Tarvydienė ir
5 klasės auklėtoja D. Rupšienė

fotogalerija