Get Adobe Flash player

Skleidžias pavasariniai žiedai – skamba „Pavasario balsai“

Šiemet, gegužės 23 d., kaip ir kiekvienais metais, Pajūrio Stanislovo Biržiškio gimnazijoje buvo organizuojama poezijos šventė „Pavasario balsai 2013“. Jau kelintus metus iš eilės poezijos ir prozos kūrėjus, dainos ir šokio mylėtojus į savo tėviškę pakviečia Stanislovo Biržiškio sūnus Jonas Biržiškis. Čia, nuostabiame gamtos kampelyje, po šimtamečiais sodybos ąžuolais, aidi jaunųjų kūrėjų balsai.

Šiais metais „Pavasario balsų“ šventė buvo skirta Tarmių metams, tad girdėjome ne tik bendrine kalba sukurtų eilėraščių, pasakojimų, bet ir tarmiškų tekstų. Renginio vedėjai – II bg klasės mokiniai Viktorija ir Andrius taip pat kalbėjo tarmiškai.

Labai džiaugiamės, jog į mūsų organizuojamą renginį atvyksta dalyviai ir iš kitų mokyklų. Šiemet šventėje dalyvavo Klaipėdos r. Veiviržėnų gimnazijos, Šilalės r. Upynos Stasio Girėno vidurinės mokyklos bei Šilalės r. Tenenių pagrindinės mokyklos jaunieji kūrėjai, skaitovai.

Į šventę atvyko ir visus susirinkusiuosius pasveikino Šilalės r. savivaldybės mero pavaduotojas Raimundas Vaitiekus.

Poezijos šventė suburia įvairaus amžiaus kūrėjus. Šiemet savo kūrybą pristatė 7, 8, III, IVg klasių mokiniai. Džiugu, jog šventėje dalyvavo ir mokytojai. Antrus metus iš eilės savo poeziją skaitė lietuvių kalbos mokytoja I. Rupšienė. Logopedė V. Armonienė šventės dalyvius pralinksmino tarmišku pasakojimu.

Gamtos apsuptyje aidėjo ne tik posmai. Dainomis džiugino 7b klasės mokinė I. Krušaitė ir Ig klasės mokinė R. Kasnauskaitė. Liaudiškus šokius “Gričenikė“, „Dirižablis“ ir „Transveras“ šoko II bg klasės mokiniai. Susirinkusiuosius linksmino pradinių klasių mokinių būrelis „Čiulbuonėlis“, vadovaujamas A. Gotautienės.

Į šventę buvo pakviesti ne tik kūrėjai, dainos ir šokio mylėtojai, bet ir šachmatų turnyro, kuris vyko gimnazijoje gegužės 20, 21 dienomis, nugalėtojai. Jie varžėsi dėl 1- 4 vietos. Jonas Biržiškis turnyro nugalėtojams įsteigė 500 litų premiją, kurią pasidalijo 1 vietos laimėtojas Martynas Auškalnis (III ag klasė), 2- Augustas Petrošius (III ag klasė), 3- Darius Rupšys (4 klasė) ir 4- Albertas Pocius( 6 klasė). Šachmatininkai turėjo progą „išbandyti“ J. Biržiškio gigantišką marmurinę šachmatų lentą.

Už suteiktą galimybę pasijusti gamtos dalimi, pasidžiaugti atgimusia gamta, lavinti strateginį mąstymą prie šachmatų lentos nuoširdžiai dėkojame sodybos šeimininkui Jonui Biržiškiui.

                                                                 Lietuvių k. mokytoja
Irena Tverijonienė

Pavasario balsai Šachmatų turnyras
fotogalerija fotogalerija