Get Adobe Flash player

Mokausi iš kino

Gegužės 21 d. mūsų gimnaziją aplankė ,,Kinobusas‘‘ su projektu ,,Mokausi iš kino‘‘. Su šiuo projektu atvyko kino režisierius Tomas Smulkis bei žymus aktorius Antanas Surgailis, vaidinęs filme ,,Tadas Blinda. Pradžia‘‘, ,,Karas ir taika", ,,Kalnietis", ,,Zero", ,,Transsiberian".

Jie mūsų gimnazijoje rodė tris filmus 1-4, 5-8 bei I-IV gimnazijos klasių mokiniams. Kadangi esu iš III bg klasės, tai žiūrėjau filmą ,,Velnių salos karalius‘‘. Filmas tikrai paliko neišdildomą įspūdį, jis mus nukėlė į 1915-ųjų žiemą, į Norvegijos Bastiojos salą, kurioje veikia nepaklusnių berniukų internatas. Tvarka čia „geležinė“, o nuo visuomenės atskirti berniukai auklėjami sadistiniais metodais. Juos baudžia psichologiškai ir fiziškai, užuot ruošę gyvenimui, išnaudoja kaip nemokamą darbo jėgą.

Po peržiūros vyko filmo aptarimas, kurio metu dalinomės įspūdžiais bei gilinomės į filmo prasmę. Aptarimo metu ne tik aptarėme patį filmą, bet ir padiskutavome apie kino pramonę, palyginome kino produkciją su televizijos, sužinojome, kiek trunka filmavimo ir montavimo darbai, kiek prireikia lėšų pastatyti geram filmui, kas kokius darbus atlieka kūrybinėje grupėje. Susipažinome su kino režisieriaus, aktoriaus profesija.

 

Justė Petravičiūtė,
III bg klasė

Mokinių atsiliepimai

 Ką supratai peržiūrėjęs(usi) filmą?

Deduraitė Deimantė: Supratau, kad net patys blogiausi žmonės gali tapti gerais, jei tik to nori ir jei yra žmonių, kurie padeda.

Auškalnis Martynas: Vienas nelabai ko pasieksi, bet kai su tavimi yra tavo bendraminčiai, tavo galimybės išauga dešimteriopai.

Masedunskaitė Kamilė: Draugystė yra labai svarbi mūsų gyvenime.

Pociūtė Emilija: Reikia laikytis išvien, nes jeigu kuri nors grandinės dalis trūksta, nebėra komandos.

Jakaitė Lauryna: Reikia bendrauti ne tik su sveikais žmonėmis, bet ir su neįgaliaisiais.

Šerpytytė Evelina: Aš supratau, kad reikia būti draugiškiems ne tik su sveikais žmonėmis, bet ir su neįgaliais.

Būdvytytė Urtė: Kad ir koks žmogus bebūtų: ar neįgalus, ar sveikas, jis yra žmogus ir jo teisti negalima, kad jis yra kitoks nei kiti. Tuo mes vieni kitiems ir patinkam, kad esame skirtingi.

Ko išmokai iš filmo?

Masedunskaitė Kamilė: Draugų nelaimėje palikti negalima.

Pociūtė Emilija: Filmas pamokė pasitikėjimo, šilumos iš draugų.

Šerpytytė Evelina: Išmokau būti draugiška su visais, kad ir kokie jie bebūtų.

Būdvytytė Urtė: Išmokau vertingą pamoką apie patyčias.

Deduraitė Deimantė: Jog visi žmonės gali keistis. :)

Petravičiūtė Justė: Vertinti savo pasaulį, gyvenamą aplinką, savo teises ir laisvę.

Mockutė Simona: Nepasiduoti net sunkiausiomis gyvenimo aplinkybėmis. Kovoti dėl savo svajonių, laisvės, gyvenimo, išlikimo.

Dargevičiūtė Giedrė: Filmas išmokė draugiškumo ir ištikimybės, tolerancijos.

fotogalerija