Get Adobe Flash player

Vilties bėgimas 2013

Gegužės 19 d. Klaipėdoje surengtas jau šeštasis Vilties bėgimas. Tai bėgimas už tuos, kuriuos pakirto onkologinė liga. Vilties bėgimu siekiama atkreipti dėmesį į tai, jog ši liga nėra užkrečiama, o sergančiųjų nereikia bijoti. Antras svarbus uždavinys – surinkti lėšų Šv. Pranciškaus onkologijos centro, kuriame bus teikiama nemokama dvasinė- psichologinė ir socialinė pagalba žmonėms, sergantiems onkologinėmis ligomis, ir jų artimiesiems, statybai bei plėtrai. Planuojama, kad tai bus pirmasis toks centras Lietuvoje ir Baltijos valstybėse. Anot organizatorių, baltais, raudonais ar mėlynais marškinėliais vilkintys bėgikai neša viltį, jog sunkia liga susirgę žmonės gali pasveikti.

Į šią kilnią akciją įsijungė ir Pajūrio Stanislovo Biržiškio gimnazijos įvairių klasių mokiniai. Juos lydėjo socialinė pedagogė Regina Rimkutė ir specialioji pedagogė Jurgita Rumšienė.

Maratono dalyviai pagal savo jėgas rinkosi, kurią bėgimo trasą rinktis – 10 km, 5,6 km, 2,9 km. Daugiausia mokiniai rinkosi bėgti 2,9 km. Džiugu, kad mūsų gimnazistas Antanas Dargevičius laimėjo III vietą (2,9 km).

,,Daugelis jaunų žmonių bėgo ne tik sportuodami, jie bėgo su tikslu, bėgo už kažką. Mačiau užrašą, matyt, vienos mokyklos moksleiviai bėgo už Lauryną, linkėdami jam pasveikti. Tai dvasinė šventė ir vilties diena. Mes bėgame per Sekmines ir raginame žmones išeiti į žmones iš uždaro savo pasaulio, problemų ir ligų. Pasakykime pasauliui, kad norime gyventi. Šia akcija mes liudijame gyvenimą“, – kalbėjo pranciškonų dvasininkas Astijus Kungys.

 

Regina Rimkutė,
socialinė pedagogė

vilties bgimas  3