Get Adobe Flash player

Netradicinis II bg klasės ketvirtadienis

Gegužės 16 d., ketvirtadienį, II bg klasė praleido ypač įdomiai ir turiningai. Nuobodžias pamokas kartu su nuostabia lietuvių kalbos mokytoja I. Tverijoniene, kuri ir suorganizavo mums šią išvyką, iškeitėme į pažintinę „mini-ekskursiją“.

Pirmiausia dalyvavome edukaciniame užsiėmime „Fotorgafija: anksčiau ir dabar“, vykusiame Vlado Statkevičiaus muziejuje. Užsiėmimą vedė nepakartojama fotografė Aurelija Bacevičienė. Ji mus supažindino su fotografijos istorija ir davė 20 labai naudingų taisyklių-patarimų, kurie padeda padaryti nuotraukas įdomesnes ir gražesnes. Viską išklausę, ėjome į miestą fotografuoti, o sugrįžę aptarėme darbų privalumus bei trūkumus. Buvo išties įdomu sužinoti, ką fotografavome puikiai ir kokias darėme klaidas, tiesa, jų buvo tikrai nemažai... Vėliau ėjome apžiūrėti muziejuje esančių senovinių daiktų bei fotografijų. Galiausiai apsilankėme lietuvių kalbos tyrinėtojo Kazimiero Jauniaus klėtelėje, esančioje Lembo kaime. Ten šiek tiek susipažinome su jo biografija ir iš arti pamatėme jo gyvenamąją vietą. Lankėmės Kazimiero Jauniaus klėtelėje, nes šiemet jam sukanka 165 – osios gimimo metinės.
Pasisėmę naujų žinių, patraukėme namo. Ši kelionė mums buvo labai naudinga. Sužinojome ne tik įdomių faktų apie Lietuvos istoriją, bet ir išmokome profesionaliau ir originaliau fotografuoti, o tai yra labai svarbu, juk fotografija – tai neatsiejama mūsų gyvenimo dalis, tik ji gali įamžinti mūsų svarbiausias ir gražiausias gyvenimo akimirkas...

II bg klasės mokinė
Monika Veliūtė

edukacine pamoka