Get Adobe Flash player

Akcija "Darom 2013"

     Gegužės 10 d. gimnazijos bendruomenė prisijungė prie jau tradicine tapusios aplinkosauginės akcijos „Darom“. Smagu, kad šiais metais mokiniams buvo suteikta galimybė ne tik sutvarkyti aplinką, surinkti šiukšles, kurias išmeta žmonės, negalvojantys apie gamtai daromą žalą, bet ir dalyvauti projekte „Darom mokykla 2013“. Projekto organizatoriai ieško mokyklos, kuri gali įgyvendinti tris akcijos tikslus:

  1. Tvarkymasis mieste.
  2. Tvarkymasis už miesto: miškai laukai, pakelės ir t.t..
  3. Kūrybinės gražinimo iniciatyvos.

       Nusprendę, kad susitelkę visi kartu šiuos tris tikslus galime įgyvendinti, „apsiginklavome“ įrankiais, šiukšlių maišais bei fotoaparatais, reikalingais fiksuoti kadrams prieš ir po tvarkymosi bei netikėtų radinių nuotraukoms, ir apie 250 mokinių ir mokytojų pasklidome po Pajūrio miestelį ir visus aplinkinius kaimelius, kuriuose gyvena gimnazijos mokiniai. Pajūryje gyvenantys mokiniai kartu su klasių auklėtojais nuo šiukšlių „išlaisvino“ Jūros ir Nemylos upių pakrantes, senąsias kapinaites. Atsidėkodami p. V. Žygaičiui už jo nuolatinę paramą gimnazijai, mokiniai padėjo tvarkyti UAB „Šilalės mediena“ teritoriją. Grupė jaunųjų miško bičiulių tvarkė Pajūrio girininkijos mišką ir pakeles. Mokinių taryba, už mokinių ir mokytojų paaukotus pinigus nupirkusi gėlių, kaip ir praėjusį pavasarį, „išrašė“ pavadinimą „PAJŪRIS“ prie įvažiavimo į miestelį. Gimnazijos darbuotojos papuošė darželį aplink gimnazijos kieme stovinčią Marijos statulą. Vyresnieji gimnazistai ir darbuotojai sutvarkė gimnazijos kiemą, taką link gimnazijos apsodino tujomis.

     Džiugu, kad prie akcijos prisidėjo ir aplinkinių kaimelių bendruomenės. Kartu su mokiniais, gyvenančiais Teneniuose, Jomantuose, Visdžiauguose, Didkiemyje, Žvingiuose, dirbo ne tik mokytojos, bet ir mokinių tėveliai ir kiti šių bendruomenių nariai. Taip buvo ne tik smagiau, bet ir darbai vyko kaip iš pypkės. Aplinką aplink savo laikiną gyvenamąją vietą Šilalėje tvarkė gimnazijoje besimokantys Pajūrio vaikų globos namų auklėtiniai.

       O kiek „netikėtų radinių“ aptikta! Gaila, kad žmonės nesusimąsto prieš išmesdami tokius daiktus bet kur: miške, prie upės, į vandenį ar tiesiog už savo tvoros.

      Nuoširdžiai dėkojame visiems akcijos „Darom 2013“ dalyviams už daugybę atliktų gerų darbų. Visi jie buvo įamžinti nuotraukose, iš kurių geriausias išsiuntėme projekto „Darom mokykla 2013“ organizatoriams.

       Tikimės, kad mūsų iniciatyvos paskatins ir kitus pasekti šiuo pavyzdžiu, o Pajūrio miestelis ir jo apylinkės vis gražės ir gražės.

 

Direktoriaus pavaduotoja ugdymui
Almina Martišiūtė        

fotogalerija