Get Adobe Flash player

Mes mylime muziką

         Ketvirtadienį mūsų gimnazijos pradinukai praleido linksmai. Nebuvo įprastų pamokų, nes diena skirta muzikinei veiklai. Iš ryto mokiniai ruošė muzikinius klasių prisistatymus, piešė plakatus. Susirinkę į salę pateikė atsakymą į klausimą, kas yra muzika. Išgirdome daug nuomonių, ir visos jos buvo teisingos. Supratome: muzika – nuostabus dalykas! Apie ją reikia mažiau kalbėti, daugiau jos klausyti ir patiems muzikuoti.

       Pasirodymą pradėjo pradinių klasių muzikos būrelis ,,Traškutis“. Skambi daina ,,Vėjas“ kėlė mūsų nuotaiką. Kartu su būrelio mokiniais visi grojome ir dainavome ,,Dūdelę“, klausėmės kitų klasių mokinių atliekamų kūrinių.

       Sulaukėme svečio, atvykusio į mūsų renginį, Šilalės Meno mokyklos direktoriaus pavaduotojo Andriaus Zaikausko. Jis papasakojo, ko galima mokytis šioje mokykloje, pateikė įrašų iš pasirodymų ir pakvietė vaikus atvykti mokytis. Norinčių atsirado nemažai, galbūt neišblės jų noras lavinti plačiau savo muzikinius gebėjimus.

       4 klasės mokinys Vakaris jau trečius metus mokosi groti saksofonu. Klausėmės jo atliekamo kūrinio. Klasės draugė Gabija mokosi solinio dainavimo. Ji parodė savo balso galimybes.

       Po pertraukėlės mus linksmino pradinių klasių etnografinis būrelis ,,Čiulbuonėlis“. Mokiniai ir jų vadovė A. Gotautienė papasakojo apie savo veiklą, supažindino su muzikos instrumentais. Ne tik mums žinomos kanklės, kuriomis puikiai skambina antrokėliai Elinga ir Rokas, bet ir kiti paprasčiausi mediniai barškučiai maloniai suskamba vaikų rankose.

Išgirdome žemaitiškų dainų ir pasakojimų, žaidimų. Kelias daineles pasimokėme dainuoti visi.

       Paskui visi smagiai dalyvavo vaikiškų dainų karaoke.

       Sugrįžę į klases, pasidžiaugėme, kad muzika teikia daug džiaugsmo, išreiškia mūsų jausmus, bet reikia nemažai pastangų, norint ją tobulai atlikti.

                     

Pradinių klasių vyr. mokytoja
R. Tarvydienė

fotogalerija