Get Adobe Flash player

Pėsčiųjų žygis Kęstučio apygardos partizanams atminti

Visas Šilalės rajono jaunimas ir visi neabejingi savo krašto istorijai žmonės balandžio 13 dieną buvo pakviesti atvykti ir dalyvauti 32 km. pėsčiųjų žygyje partizanų takais.

Žygio startas buvo duotas 10 val. Visi pajudėjome Girdiškės link. Visa trasa buvo šauniai suplanuota! Turėjome įveikti pelkes, kalnus, purvynus... Žygio maršrutas vedė pro Bijotus, Girdiškę, Lingę, Upyną, Vytogalą, Kliūkius, Paežerį. Finišavome Bijotuose. Per visą žygį buvo 5 punktai, kuriuose kiekvieno žygio dalyvio kortelėje buvo pažymėta, kad dalyvis įveikė tam tikrą kelio atkarpą. Visą kelią lydėjo geras oras ir dar geresnė nuotaika. Smagu, kad iš mūsų gimnazijos žygyje dalyvavo 23 jaunieji šauliai, lydimi kuopos vado Algimanto Dragūno, socialinė pedagogė Regina Rimkutė, biologijos mokytojas Marius Laurinavičius, specialioji pedagogė Jurgita Rumšienė!

Po finišo visus dalyvius linksmino Šilalės rajono savivaldybės kultūros centro folkloro ansamblis ,,Veringa“. Išalkę žygeiviai buvo vaišinami kareiviška koše ir karšta arbata!

                                                                                                                                                             Jaunoji šaulė
Viktorija Gedgaudaitė

fotogalerija