Get Adobe Flash player

VDU komanda pas mus!

Norėdami artimiau susipažinti su Vytauto Didžiojo universitetu, ketvirtadienio popietę pasikvietėme VDU dėstytojų komandą į gimnaziją. VDU profesorė supažindino III –IV gimnazijos klasių mokinius su naujausia priėmimo informacija, aptarė aukštojo mokslo naujienas, studentė papasakojo apie universiteto gyvenimą, ką veikia studentai ir kt.

Vyresniųjų klasių mokiniai dar prieš mėnesį rinkosi sau aktualiausią ir įdomiausią temą iš 47 siūlomų. Todėl šiandien jie turėjo galimybę pabendrauti su docentu daktaru A. Perminu, kuris papasakojo mokiniams apie stresą ir jo įveikimo bei valdymo būdus. Tai ypač svarbu mokiniams, besiruošiantiems laikyti abitūros egzaminus, dalyvaujantiems pagrindinio ugdymo pasiekimų patikrinime.

Kita grupė mokinių su docentu S. Šatkausku diskutavo intriguojančia tema ,,Ko kairysis smegenų pusrutulis negali pasakyti dešiniajam?” Žmogaus galvos smegenys sudarytos iš daug dalių, o geriausiai mums pažįstamos didžiosios smegenys- sudarytos iš dviejų pusrutulių – kairiojo ir dešiniojo.Kairiojo smegenų pusrutulio veikla − loginė-verbalinė. Ji atsakinga už rišlią kalbą, mąstymą žodžiais. Dešiniojo smegenų pusrutulio veikla − vaizdinė-erdvinė. Ji atsako už kūrybinius siekius ir įkvėpimą. Ką galime padaryti? Ar mums visiems nebūtų naudingiau po lygiai gauti naudos iš abiejų smegenų pusrutulių? Ne tik mokėtume elgtis vienu metu racionaliai ir kūrybiškai, bet ir kiekviena smegenų pusė galėtų papildyti ir „pakrauti“ viena kitą. Juk mūsų smegenys pasižymi dideliu prisitaikymu ir lankstumu.

Pasirinktos paskaitos metu mokiniai ne tik įgijo naujų žinių, bet ir išgirdo įdomių faktų, naujų versijų, prisiminė ir diskutavo apie jau žinomus dalykus su srities specialistais, susipažino su naujausiais moksliniais tyrimais ir atradimais.

Mokinių atsiliepimai apie paskaitas šilti. ,,Šiandien dalyvavau Vytauto Didžiojo universiteto dėstytojų paskaitoje, VDU pristatyme. Tiesą pasakius, sužinojau daug ką naujo apie universitetą, jo veiklą ir panašius dalykus. Pabaigoje taip pat gavome Vytauto Didžiojo universiteto knygutę, kurioje pasakojama apie įvairias profesijas, jos yra aprašomos, ir tai tikrai padeda lengviau apsispręsti, kurią profesiją rinktis.“ Taip mąsto Deimantė. Karolinai patiko, kad įdomiai buvo pateikta informacija.

,,Paskaita buvo tikrai labai įdomi, net nejutau, kaip prabėgo laikas. Dėstytojas pasakojo visą laiką labai įdomiai, sugebėjo išlaikyti dėmesį, pateikė labai įdomių faktų apie smegenis, jų veiklą ir atskiras dalis. Nors įtemtai klausantis ir paskaudo galva, bet tikrai buvo verta“. :) Justė P.

,,Dalyvavau Vytauto Didžiojo universiteto dėstytojų paskaitoje ir VDU pristatyme. Man patiko paskaita apie smegenis, jų darbą, kaip jie veikia. Dėstytojas labai įdomiai kalbėjo, kad visos pašalinės mintys net išgaravo:). Ir VDU pristatymas buvo gana įdomus“. Kęstutis S.

Tai puiki galimybė praturtinti mokyklinį gyvenimą, paįvairinti pamokas ir praleisti popietę gimnazijoje „kitaip“.

Nuoširdžiai dėkojame VDU komandai už suteiktas žinias mokiniams.

 

Regina Rimkutė
socialinė pedagogė,
karjeros koordinatorė

fotogalerija