Get Adobe Flash player

Atvirų durų tridienio dienoraštis

           Balandžio 22, 23, 24 dienomis gimnazijoje vyko atvirų durų tridienis tėvams. Gimnazijos administracija, klasių auklėtojai ir tėvelių komiteto nariai visų mokinių tėvelius kvietė šiomis dienomis dalyvauti atvirose, integruotose, netradicinėse pamokose, praktiniuose užsiėmimuose, paskaitose.

             Pirmąją dieną mūsų gimnazijoje viešėjo karjeros konsultantės Sandra ir Renata. Jos vedė klasių valandėles tema ,,Aš esu...“ 7b ir 8 klasėse. Pirmiausia mokiniai prisistatė, įvardino savo charakterio bruožus, po to išskyrė savo geriausias savybes. Dirbdami grupelėse, jie piešė savo karjeros planus.

Vyresniųjų klasių mokiniai konsultavosi individualiai įvairiais profesijos pasirinkimo klausimais.

Po pietų karjeros konsultantės susitiko su mokinių tėvais ir bendravo tema ,,Kaip padėti vaikams pasirinkti profesiją?”Pirmiausia išklausė mokinių tėvų lūkesčius. Tėvai paskaitos metu norėjo sužinoti, kaip pagal vaiko gebėjimus padėti pasirinkti profesiją, kokia tėvų įtaka pasirenkant profesiją, kokios dažniausios profesijos pasirinkimo klaidos… Tėvai ne tik klausėsi teorijos, bet ir atliko įdomias praktines užduotis: testą ,,Ar gerai pažįstu savo vaiką?”, ,,Mano vaikystės profesija”, ,,Kokį įsivaizduoju savo vaiką ir kokius auklėjimo metodus taikau?”. Tėvelius sudomino komandinė užduotis, kurios esmė – kartu visiems siekti bendrų tikslų, kad mūsų vaikai būtų laimingi.

 Antrąją dieną vyko netradicinė lietuvių kalbos pamoka 6 klasės mokiniams ir tėveliams ,,Pavasariniai žiedai”. Pamoką vedė mama Roberta Pocienė ir mokytoja metodininkė Irena Rupšienė. Roberta Pocienė supažindino mokinius su karoliukų vėrimo technika, priemonėmis. Mokiniai gaminosi papuošalus sau ir savo artimiesiems, kūrė miniatiūras šiems ,,pavasariniams žiedams – papuošalams”.

Tėveliai galėjo lankytis integruotoje fizikos - chemijos pamokoje, kurią vedė ,, Kūrybinių partnerysčių” projekto kūrybos praktikas Tomas Jašinskas. Mokiniai demonstravo cheminius, fizikinius bandymus.

Matematikos mokytoja metodininkė Aldona Mikutienė 7b klasės mokiniams ir tėveliams demonstravo technologijų ir interaktyvios lentos panaudojimo galimybes matematikos pamokoje.

 Trečiąją dieną dailės mokytoja Diana Rupšienė organizavo praktinį užsiėmimą mamytėms tema ,,Vieno potėpio tapyba.“ Mokytoja Diana mokė, kaip vienu potėpiu sukurti paveikslą, papuošti daiktus, interjerą. Kiekviena mama džiaugėsi save atradusios mene.

Tuo pačiu metu vyko netradicinė lietuvių kalbos pamoka ,,Iliustracijos, simboliai, karpiniai lietuvių kalbos pamokoje“, kurią vedė lietuvių kalbos mokytoja metodininkė Irena Rupšienė, jai talkino IV bg klasės mokinės Janina Petrylaitė, Viktorija Petraitytė ir būsimoji dailininkė Vaida Petraitytė. Mokiniai, išsiaiškinę karpinių simboliką lietuvių literatūros pamokose, karpė karpinius. Savo darbelius paskirs mamytėms artėjančios Motinos dienos proga.

Mokytojai, pagalbos mokiniui specialistai individualiai bendravo su tėveliais.

 Gimnazijos administracija ir mokytojai nuoširdžiai dėkoja tėveliams už dalyvavimą atvirų durų dienose ir kviečia toliau bendrauti ir bendradarbiauti, ugdant ir auklėjant jaunimą.

 Irena Rupšienė,
lietuvių kalbos mokytoja metodininkė,
klasių auklėtojų metodinės grupės pirmininkė,
8 klasės auklėtoja

Regina Rimkutė,
socialinė pedagogė metodininkė

fotogalerija