Get Adobe Flash player

Atvirų durų diena abiturientams Tauragės apskrities vyriausiame policijos komisariate

Penktadienio rytą mūsų gimnazijos abiturientai, besidomintys policijos veikla, vyko į Tauragės apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą. Į atvirų durų dieną pakviestus apskrities mokinius pasveikino Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas R. Rudminas bei svečiai iš Mykolo Romerio universiteto ir Lietuvos policijos mokyklos. Pasitelkę vaizdinę medžiagą, jie pristatė studijų programas, dėstomus dalykus, konkursinius balus ir kitus aktualius dalykus, dominančius studijas besirenkančius mokinius.

Mokiniai turėjo progą pabendrauti su policijos pareigūnus ruošiančių įstaigų studentais, kurie pasidalino studijų ypatumais, gyvenimo ir mokymosi sąlygomis. Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Remigijus Rudminas supažindino mokinius su policininko darbo specifika, pristatė vyriausiajame policijos komisariate veikiančių skyrių ir poskyrių veiklą. Buvo aptartos įsidarbinimo, baigus studijas, ir karjeros galimybės policijoje, taip pat kalbėta apie atlygį ir socialines garantijas, kurios suteikiamos policijos pareigūnams.

Labiausiai mokinių dėmesį pritraukė policijos pareigūnų naudojamos specialiosios priemonės ir ginkluotė. Abiturientams buvo demonstruojamos kasdien policijos pareigūno ekipiruotėje naudojamos priemonės bei specialiosios priemonės, kurias policija naudoja riaušėms malšinti bei persekiojimo metu. Mokinius domino ir Kelių policijos naudojami greičio ir alkoholio kiekio matavimo prietaisai. Mokiniai taip pat turėjo galimybę apžiūrėti komisariato prieigose išrikiuotus tarnybinius automobilius su visa juose įdiegta technika, skirta eismo saugumo kontrolei.

Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovai gausiai susirikusius mokinius pasveikino su Saugaus eismo diena, kuri Lietuvoje minima balandžio 6 dieną, ir paragino mokinius kelyje elgtis atsakingai, paisyti Kelių eismo taisyklių ir kelyje saugoti ne tik save, bet ir kitus eismo dalyvius.

Lietuvos policijos mokyklos studentų gretas gali papildyti puikios sveikatos, sąžiningi, pareigingi, iniciatyvūs, gebantys nesutrikti stresinėse situacijose, gebantys bendrauti ir spręsti praktines problemas ir situacijas jaunuoliai.

Regina Rimkutė,
Karjeros koordinatorė