Get Adobe Flash player

Meninio skaitymo konkursas

Net 20 mūsų gimnazijos mokinių dalyvavo pradinių klasių Meninio skaitymo konkurse ,,Imkit mane ir skaitykit“. Mes žinome, kad turime daug gerų skaitytojų, bet kiek yra puikių skaitovų, gebančių gražiai, įtaigiai perskaityti kūrinį klausytojams, padėjo išsiaiškinti vertinimo komisija. Įvairių rašytojų kūriniai „prabilo“ mažųjų lūpomis. Stebėjomės, kaip pirmokėliai gali išmokti tokius ilgus tekstus.

Kadangi šie metai yra paskelbti tarmių metais, mokiniai turėjo galimybę skaityti kūrinius ir žemaičių tarme. Mūsų žemietė, poetė T. Ūksienė, yra išleidusi kelias vaikiškas knygutes žemaitiškai, tad rinktis turėjome iš ko. O dar tarmiškai sekamos sakmės, atsitikimai...

Vertinimo komisijai nelengva buvo nuspręsti, kas geriausi skaitovai, kam teks atstovauti mūsų gimnazijai rajone. Kol žiūrėjome telšiškės Rugilės Martinkutės sekamos pasakos LRT televizijos projekte ,,Vunderkindai lt.“ įrašą, paaiškėjo nugalėtojos: 3b klasės mokinė Alina Petraitytė, skaičiusi T. Ūksienės ,,Paukštukų draugs“, ir 4 klasės mokinė Gabija Mockutė, kuri skaitė V. Palčinskaitės ,,Prisiminkim Hansą Kristianą“. Jos buvo apdovanotos diplomais, o visi dalyviai padėkos raštais.

Renginį puikiai vedė 4 klasės mokiniai Evelina Butvydaitė ir Jonas Latonas.

                      Pradinių klasių mokytojos

fotogalerija