Get Adobe Flash player

I pakopos jaunųjų šaulių karinio rengimo kursai

Kovo 27 – 29 dienomis Tauragės rinktinės jaunieji šauliai pasiryžo dar vienam svarbiam jų šauliškos veiklos žingsniui – net 73 šauliai baigė I pakopos karinio rengimo kursus. Kursuose  LDK Kęstučio motorizuotame pėstininkų batalione  dalyvavo ir keletas Pajūrio 10 – osios kuopos jaunųjų šaulių.

Kursai vyko tik tris dienas, tačiau per jas nuveikta tikrai daug. Visi šauliai turėjo be galo daug užimtumo, ilsėtis nebuvo kada. Jau pirmąją dieną, po stovyklos atidarymo, kariai mokė šaulius įvairiausių maskuotės technikų, ženklų reikšmių bei karo subtilybių. Šaulių veidai buvo išpaišyti žaliomis bei rudomis maskuojančiomis spalvomis bei „švietė“ plačiomis šypsenomis. Bet tai tebuvo pradžia. Vakarop jie būriais patraukė miško link, kur jų laukė vakarienė ir ilgas žygis mėnulio šviesoje. Daug pastangų teko įdėti į tokią ilgą kelionę slidžiais miško keleliais. Išlieję ne vieną prakaito lašą, jaunieji šauliai grįžo į batalioną tik vėlai vakare, kur jiems teko ruoštis kitai sunkiai dienai.

Ir antrąją dieną teko keltis anksti ir kilti į mankštą bei rytinį pasibėgiojimą. Toliau sekė kiek lengvesnės užduotys: teko apibintuoti draugui pasirinktą kūno vietą bei atlikti dirbtinį kvėpavimą manekenui. Vėliau vėl išvyka į mišką, kur instruktoriams padedant rengėme pasalas kitiems būriams, mokėmės nuo jų apsiginti bei ieškojome taškų miškuose. Tai nebuvo itin lengva – daugeliui buvo tiek sunku susigaudyti, tiek suvokti veiksmų eigą pasalos metu ir po jos. Galiausiai visi baigė žygį pavakariais, sužinoję daug įvairios naudingos informacijos, ištyrinėję karinius apkasus ir nuėję tikrai neįtikėtiną atstumą. Grįžus, po vakarienės, laukė viktorina. Šauliams teko galvoti klausimus priešininkams bei patiems atsakinėti. Tačiau po viso šito laukė linksmybės – nors ir pavargę, bet energingi šauliai skubėjo į diskoteką. Tada ir baigėsi dar viena įtempta diena.

Kovo 29 – oji, paskutinė diena, labiau buvo skirta žinioms ir loginiam mąstymui nei fiziniam aktyvumui rodyti. Ryte visi bataliono jaunieji šauliai ruošėsi ilgai lauktai šventei – šv. Velykoms, o ta proga pridažė daugybę kiaušinių. Tačiau diena nesibaigė vien tuo. Šauliams teko išmėginti savo topografinius gebėjimus, t. y. surasti skirtingus punktus bataliono teritorijoje ir iš gautų raidžių sudėlioti žodį. Taip pat laukė ir viena neįprasta mankšta, kurioje dominavo kovos menai. Ją pravedė Jurbarko Kyokushin karate klubo „Kumite“ nariai.

Šaulių stovyklos uždarymo metu karinio rengimo I pakopos kursų baigimo pažymėjimus išdalino Šaulių sąjungos Tauragės apskrities LDK Kęstučio šaulių 7- sios rinktinės vado pareigas laikinai einanti Vitalija Šlepavičienė. Padėkas taip pat gavo pratybas bei mokymus vedę instruktoriai – kariai profesionalai.

Šių kursų metu jaunieji šauliai nepamirš įspūdžių, patirtų stovykloje. Visi grįžo namo sustiprėję tiek fiziškai, tiek dvasiškai. Esame dėkingi vadovams ir organizatoriams už tokią puikią bei turiningą veiklą.

 Pajūrio 10 – osios kuopos jaunoji šaulė
Giedrė Dargevičiūtė

fotogalerija