Get Adobe Flash player

Veiksmo savaitės akimirkos

        Apžvelgdami gimnazijoje vykusios „Veiksmo savaitės“ rezultatus norime pasidžiaugti, kad šios savaitės metu vyko keletas puikių renginių. Vienas iš jų „Klasės šypsena“. Renginio metu vaikai, naudodami įvairiausias technologijas, kūrė klasės šypseną. Mokytojai taip pat neatsiliko ir dovanojo savo šypsenas mokiniams, taip paskatindami mokinius kuo aktyviau kurti savo darbus. Už kūrybiškus, originalius ir be galo nuotaikingus darbelius visi priešmokyklinės ugdymo grupės ugdytiniai ir pradinių klasių mokiniai buvo pradžiuginti padėkos raštais ir saldumynais. 5-IVg klasių grupėje trys klasės apdovanotos už kūrybiškumą, originalumą bei išradingumą. Tokiu būdu buvo skatinami draugiški, pagarbūs tarpusavio santykiai, o gimnazijos šypsenų koliažas dar ilgai džiugins mūsų ir gimnazijos svečių akis.

         Kovo 19 diena Ig klasei buvo neįprasta ir kūrybiška. Kūrybos praktikas Tomas Jašinskas mokinius skatino „kitu kampu“ pažvelgti į formules, faktus bei apibrėžimus fizikos ir chemijos pamokose. Užsiėmimų metu buvo taikomi įvairūs pastabumą, dėmesingumą, vaizduotę lavinantys pratimai, padedantys lengviau suprasti net sudėtingiausius fizikinius dėsnius. Ig klasės mokiniai pasiskirstė į komandas ir kito susitikimo su kūrybos praktiku metu pristatys savo sukurtus kūrybiškus fizikinius eksperimentus. Gimnazijos aktų salėje, mokiniai dalijosi mintimis apie kūrybiškumą, jo reikšmę bei sukūrė projekto „Bendruomeniškumo F(orm)+ulė“ stendą.

           Veiksmo savaitę nuošalyje neliko ir sporto mėgėjai. Suorganizuotos tradicinės gimnazijos bendruomenės tinklinio varžybos „Direktoriaus taurė 2013“, kurių metu mokiniai rungėsi su mokytojais, gimnazijos darbuotojais, tėveliais. Žaidžiant gimnazijos merginoms prieš moterų komandą, varžybos iki paskutinės minutės buvo labai įtemptos, o sėkmė nusišypsojo moterų komandai. Gimnazijos vaikinai mišriai mokytojų ir tėvelių komandai nepasidavė ir rezultatu 2:0 iškovojo pergalę. Nepaisant to, varžybų metu tvyrojo draugiška nuotaika.

         Kovo 21 dieną gimnazijoje lankėsi „Kūrybinių partnerysčių“ projekto komanda: mokyklų grupės vadovė Živilė Kubilienė, mokyklų grupės narė Vilija Navickaitė bei Kelmės regiono kuratorė Rima Bivainienė. Projekto komanda bendravo su Ig klasės mokiniais, tiesiogiai projekte dalyvaujančiais chemijos ir fizikos mokytojais, taip pat su projektą gimnazijoje kuruojančia mokytoja bei administracijos atstovais. „Kūrybinių partnerysčių“ projekto komanda domėjosi, kaip mums sekasi įgyvendinti kūrybiško mokymosi projektą „Bendruomeniškumo F(orm)+ulė“.

         Gimnazijos mažiausieji, priešmokyklinio ugdymo grupės ugdytiniai ir 1-4 klasių mokiniai, buvo pakviesti į „animacijos pasaulį“. Pasaka – seniausias būdas įdiegti vaikams svarbiausias vertybes. Puikūs pamokantys senosios animacijos filmukai priminė vaikams, kaip svarbu būti darbščiam ir sąžiningam ir kokius stebuklus gali padaryti nuoširdi šypsena.          

                                                
                                                                                                                                                   Psichologė N. Jaunienė,
I g klasės auklėtoja
K. Katauskaitė

fotogalerija