Get Adobe Flash player

Visuotinė akcija „Devyniasdešimt paukščių pavasarių“ Pajūryje

Pajūrio girininkijoje, kaip ir kitose Lietuvos miškų girininkijose, kovo 18 dieną vyko Aplinkos ministerijos ir Generalinės miškų urėdijos organizuota visuotinė akcija ,,Devyniasdešimt paukščių pavasarių“, skirta žymiausio Lietuvos gamtininko prof. Tado Ivanausko atminimui bei jo inicijuotos Paukščių dienos 90 – mečiui.

Žiemiškai šaltą bei pavasariškai saulėtą kovo 18 dieną gimnazijos jaunieji miško bičiuliai, vadovaujami mokytojos Jurgitos Alminienės, išsiruošė į mišką kelti inkilų ir pasitikti į naujus namelius grįžtančių sparnuočių. JMB būrelio ,,Aš – miško bičiulis“ globėjas, Pajūrio girininkijos girininkas Ričardas Poška, atvyko į gimnaziją parodyti mums kelią į Pajūrio girininkijos poilsiavietę ,,Pelėdynė“. Čia jauniesiems miškininkams girininkas Ričardas Poška ir eigulys Vytautas Aušra papasakojo, kokiems paukščiams skirti inkilai. Taip pat ilga kartimi miškininkai demonstravo, kaip reikia prie medžio taisyklingai prikabinti inkilą ir paaiškino, kad inkilai turi būti prikabinti pietryčių pusėje. Nepamiršo miškininkai priminti ir saugaus elgesio taisyklių keliant inkilus.

Būrelio nariai, padedami girininkijos miškininkų, įvairiose Pajūrio girininkijos vietose iškėlė net 50 urėdijos pagamintų inkilų, skirtų pelėdoms, meletoms, varnėnams ir zylėms.

Akcijos dalyviams miško keliuku grįžtant iš inkilų kabinimo akcijos ,,Devyniasdešimt paukščių pavasarių“, dėkingi paukšteliai „atliko“ keletą padėkos koncerto numerių.

Nors jaunieji miško bičiuliai į gimnaziją grįžo truputį pavargę, bet su įsimintinais įspūdžiais, ir jau vėl svajoja apie tolimesnius savo žygius. Šilta yra ne ten, kur šviečia saulė, o ten, kur yra mylimi namai...

 

Būrelio ,,Aš – miško bičiulis“ narė
III a g klasės mokinė
Giedrė Žygaitytė

 

fotogalerija