Get Adobe Flash player

Humanistinės pedagogikos stovykla

Liepos 18,19,20 dienomis Pajūrio Stanislovo Biržiškio gimnazijoje vyko Humanistinės pedagogikos asociacijos, Šilalės švietimo centro, mūsų gimnazijos organizuota stovyklą, į kurią suvažiavo mokytojai iš visos Lietuvos. Iš viso stovykloje mokėsi, žaidė ir stovyklavo 60 žmonių.

Stovyklos tikslas - turtinti pedagogų sąmonę dvasinio humanizmo (Š.Amonašvilis) samprata, supažindinti su įvairiapusiška Humanistinės pedagogikos praktika, sudaryti sąlygas patirti Humanistinės pedagogikos metodus ir mokytis taikyti juos savo pedagoginėje veikloje.

Per tris dienas stovyklos dalyviai išklausė 16 pranešimų. Labiausiai įsiminė edukacinis žaidimas “Angelas ir velnias”, kuriame, kaip ir tikrame gyvenime, vyko gėrio ir blogio kova.

Pirmos dienos vakare, Tarvydų parke, vyko širdingi pokalbiai prie laužo,  prof. Alberto Piličiausko atminimui. Vakaro laikas buvo skirtas pašnekesiams, eilėms, dainoms, įkvepiančioms istorijoms ir džiaugsmingam pasibuvimui kartu.

Antros dienos vakare mokytojai nepabūgo visą dieną pliaupusio lietaus, vieni išvyko į ekskursiją susipažinti su dar nežinomu mūsų Šilalės kraštu, kiti išsiruošė į žygį baidarėmis. Įspūdžiai buvo puikūs. Jie aplankė Šilalės ir Girdiškės bažnyčias , Kaltinėnus, Medvėgalio kalną. Mokytojus džiugino gražiai sutvarkyti mūsų rajono miesteliai, puikūs ir nuoširdūs žmonės.

Kiti dalyviai, kurie tą vakarą plaukė baidarėmis maršrutu Pajūris – Žvingiai džiaugėsi gražiais upės vingiais, rėvomis, puikia gamta. Kai kurios mokytojos baidarėmis plaukė pirmą kartą, ir labai džiaugėsi, kad nugalėjo savo baimę, įgijo nepakartojamos patirties.

Trečios dienos popietę, prieš išsiskiriant, mokyklos gimnazijos direktorius sukvietė į ekskursiją po mokyklą, kurioje pamatėme puikiai sutvarkytas mokyklos erdves – sporto salę, šaudyklą, biblioteką, klases ir kabinetus..   Refleksijos metu, siųsdami žvakės liepsnelę vienas kitam, džiaugėmės, kad stovykla pavyko, kad tapome geresni, kad sustiprėjo mūsų ryžtas Humanistinės pedagogikos metodus taikyti pedagoginėje veikloje.  

Mokytojas Artūras Digaitis

Humanistinės pedagogikos stovykla