Get Adobe Flash player

Pajūrio 10 kuopos jaunieji šauliai pagerbė Lietuvos partizanus

         Šiltą birželio 5-osios popietę mes, Pajūrio 10-osios kuopos jaunieji šauliai, su dviračiais susirinkome prie gimnazijos paradinių durų – visi ruošėmės vykti pagerbti mūsų krašto partizanų. Vadovaujami šaulių vado A. Dragūno, išsirikiavome po du vorele ir patraukėme atmintinų vietų link. O kad būtų įdomiau, kelią pasirinkome sunkesnį – keliavome žvyrkeliu, įvairiais nelengvai dviračiu pravažiuojamais keliukais.

        Pirmiausia aplankėme Pajūrio miestelio centre esantį memorialą „Žuvusiems Sibire ir Žuvusiems už Lietuvą“. Ten uždegėme žvakutes, tyliai pabuvome prie memorialo. Kelionę tęsėme Spraudančių link. Spraudaičiuose pagerbėme net du paminklus: „Lietuvos partizanams, žuvusiems už tėvynės laisvę Laumenų – Spraudaičių miškuose ir Kamščių kaime“ bei atminimo kryžių partizanui Vytautui Lukoševičiui – Lizdeikai. Bet ir ten ilsėtis nebuvo laiko – turėjome aplankyti dar du paminklus. Pagerbę žuvusių atminimą bei uždegę žvakutes, pasukome į Žvingius. Žvingiuose pailsėjome ir pasistiprinome. Pailsėję nuvykome į Žvingių parapijos kapines ir aplankėme paminklą iš Žvingių kilusiems partizanams. Toliau važiavome Jomantų link, į Pažvėrio kaimą. Ten aplankėme paminklą „Už tėvynės laisvę žuvę Pažvėrio ir aplinkiniuose kaimuose Lietuvos partizanai“. Pagerbę jų atminimą, pasukome Pajūrio link – namo.

     Kiekvienas numynėme beveik po 30 kilometrų, tačiau kelias tikrai neprailgo, grįždami kiekvienas pagalvojome, kiek daug teko iškęsti mūsų partizanams dėl laisvos ir nepriklausomos Lietuvos.

 

                                                                   Pajūrio 10 kuopos jaunoji šaulė
Giedrė Dargevičiūtė

Pajūrio šauliai pagerbė Lietuvos partizanus