Get Adobe Flash player

Gimnazijoje viešėjo svečiai iš JAV

     Gegužės 28 d. mūsų gimnazijoje viešėjo svečiai iš Jungtinių Amerikos Valstijų. Šią viešnagę suorganizavo teisės profesorius Grant Christensen. Jis su Shay, Christine ir Emily dalyvauja Fullbright programoje, pagal kurią geriausi Amerikos studentai arba universitetus baigę jauni žmonės dirba arba mokosi kitose užsienio šalyse. Šioje programoje gali dalyvauti ir užsieniečiai, norintys tobulintis Amerikoje.

 

     Susitikimą pradėjo Emily, kurios proseneliai yra kilę iš Lietuvos. Ji padainavo dainą apie Ameriką. Emily yra operos solistė, Lietuvoje mokosi pas žymią dainininkę ir pedagogę Sigutę Stonytę. Shay mokytojauja Šakiuose, neblogai moka lietuvių kalbą. Christine jau dešimt metų Lietuvoje, yra ištekėjusi už lietuvio.

     Susitikimą pratęsė NATO pajėgų atstovai Steve ir Sue. Jie supažindino mokinius su NATO struktūra, tikslais, veikla Lietuvoje. Mokiniams labai patiko vaizdingas Steve pasakojimas.

     Susitikimui einant į pabaigą, svečiai atsakė į gausius mokinių klausimus. Jie klausinėjo ne tik apie amerikiečių gyvenimą Lietuvoje, jų pomėgius, sportą, bet ir labai domėjosi NATO veikla, teiravosi, kaip reaguotų NATO, jei Lietuvą pultų priešai, kokie NATO santykiai su Rusija ir pan. Aktyviausi diskusijų dalyviai M. Auškalnis, A. Petrošius, L. Drukteinis ir kiti buvo apdovanoti atminimo dovanėlėmis. Svečiai paliko gimnazijai įvairiausių knygelių apie Ameriką, NATO, taip pat kompaktinių diskų su amerikiečių autorių kūriniais.

     Mokiniams, kurie dalyvavo susitikime, tai buvo gera bendravimo mokykla, tarsi integruota anglų kalbos-istorijos-geografijos pamoka. Be to, kad sužinojo kažką naujo, jie turėjo progą pritaikyti savo anglų kalbos žinias realioje situacijoje. Kai kuriems gal tai labiau sustiprins motyvaciją mokytis.

Anglų kalbos vyr. mokytoja
Rita Štėrienė

Svečiai iš JAV