Get Adobe Flash player

Respublikinės jaunųjų šaulių žaidynės

          Tauragės apskrities rinktinės jaunieji šauliai gegužės 24 – 27 dienomis dalyvavo Klaipėdoje vykusiose respublikinėse jaunųjų šaulių žaidynėse. Jaunieji šauliai savo jėgas išbandė įvairiose rungtyse: biatlono, krepšinio, šaudymo iš pneumatinio bei mažo kalibro šautuvų, estafečių, orientavimosi sporto bei kt. Orientavimosi sporto varžybose mūsų rinktinė iškovojo 2- ąją vietą, krepšinio 1-ąją.

Žaidynėse dalyvavo 12 komandų. Atvažiavo rinktinės iš Marijampolės, Utenos, Vilniaus, Kauno, Klaipėdos bei kitų miestų. Taip pat atvyko latvių ir estų komandos.

                                            26 dienos rytą jaunieji šauliai išvyko į Palangą. Ten dalyvavo jau nuo 1994 metų kasmet vykstančiame festivalyje „Sportas visiems“. Kiekvienas galėjo išbandyti iki 40 fizinio aktyvumo veiklų bei pažiūrėti daug įvairių kultūros renginių, šokių, akrobatikos, gimnastikos pasirodymų bei kt. Tačiau pagrindinė misija buvo gerai praleisti laiką Palangoje bei dalyvauti masinėje eisenoje, kurioje dalyvavo įvairios organizacijos.

                      Ketvirtą dieną vyko uždarymo ceremonija, rikiuotės konkursas. Šauniausi sportininkai ir komandos buvo apdovanoti padėkos raštais ir medaliais. Taip pat buvo paskelbtas kiekvienos rinktinės rezultatas. Mūsų, Tauragės apskrities, rinktinei nelabai pasisekė – tetrūko 0,5 taško iki trečiosios vietos, tad teko namo parvykti su ketvirtąja vieta. O namo važiuoti nedaugelis norėjo – visiems tos keturios dienos prabėgo išties labai greitai ir turiningai.

                      Šių žaidynių tikslas – skatinti jaunimą sportuoti, ugdyti patriotiškumą, pasitikėjimą savimi bei komandos draugais. Jaunieji šauliai grįžo namo ne tik fiziškai, bet ir dvasiškai sustiprėję.

 

Pajūrio 10-os kuopos jaunoji šaulė
Giedrė Dargevičiūtė

Respublikinės jaunųjų šaulių žaidynės