Get Adobe Flash player

,,Nors mūsų nedaug, bet mes - galia!”

Mus, Šilalės r. Pajūrio Stanislovo Biržiškio gimnazijos 8-ų, I-III gimnazijos klasių mokinius, sujungė savanorystės programa „Tu ir aš – kartu mes galia“. Tai Europos socialinio fondo ir Lietuvos Respublikos lėšomis finansuojamo projekto TAPK (Neformalaus švietimo paslaugų rėmimo sistemos sukūrimas savivaldybėse) programa. Mūsų koordinatorė Regina Rimkutė skatino kuo gausiau įsijungti į šį projektą. Dalyvauti programoje pareiškė norą 23 mokiniai.

Gegužės 15-ą dieną Tauragės Kultūros rūmuose surengta programos baigiamoji konferencija.

Buvo daug sveikinimų, apdovanojimų. Jų sulaukėme ne tik mes, mokiniai, bet ir mokytojai. Prizai, padėkos raštai įteikti mokyklų socialiniams pedagogams, kitiems programoje dalyvavusiems mokytojams. Visi mokiniai - programos dalyviai - gavome specialius pažymėjimus, patvirtinančius, jog neatlygintinai dalyvavome savanoriškoje veikloje. Mokytojams įteikti pažymėjimai, sukurti šio straipsnio autorės.

Kiekviena savanorių komanda programos užbaigtuvėms paruošė vadinamąsias ataskaitas - menines programas. Tad baigiamoji programos „Tu ir aš- kartu mes galia“ konferencija tapo linksma švente visiems jos dalyviams.

Pirmiausia noriu visos komandos vardu padėkoti, kad programos organizatoriai leido išsipildyti mūsų norams ir siekiams. Manome, kad programos misiją įgyvendinome! Savo tikslus suderinome su Pajūrio bendruomene. Atlikome daug prasmingų darbų: lankėme vienišus senelius, organizavome kalėdinę popietę, rengėme mentorystės pamokėles bendraamžiams, sukūrėme savanorystės himną, interviu apie savanorystę, organizavome gėlių sodinimo akciją ,,Papuoškime Pajūrį.“ Dabar Pajūris šviesesnis, spalvingesnis. Sutvirtėjo mūsų ryšiai su vyresnės kartos žmonėmis. Išmokome atsiskleisti, bendrauti, kurti.

Tomas Karlailis yra pasakęs, kad „Žmogus išryškėja iš veiksmų, o ne iš minčių“. Susibūrusi savanorių komanda aktyviai dalyvavo seminaruose, užsiėmimuose. Seminarai davė daug naujų žinių, formavo pozityvų požiūrį į gyvenimą, praktinės veiklos mokė susitvarkyti su įvairiomis situacijomis, tai jau yra gera patirtis. Programa mums sudarė sąlygas saviraiškai, laisvalaikiui praleisti, bendrauti bei bendradarbiauti su naujais žmonėmis. Skatino įgyvendinti bendras savanoriškas veiklas, rengti kūrybinius renginius, į kuriuos pritraukiame dar daugiau žmonių. Mes tapome kūrybiškesni, tolerantiškesni, atsakingesni už save ir kitus.

Nuoširdžiai dėkojame projekto vadovėms Genovaitei Paulikaitei ir Svetlanai Radiul, Pajūrio Stanislovo Biržiškio gimnazijos administracijai bei socialinei pedagogei Reginai Rimkutei. Viliamės, kad savanoriška veikla nenutrūks, o projektas tęsis, nes mes tobulėjom, paaugom, pažinom ir tebekuriam!

 Rosita Kužmarskytė,
Šilalės r. Pajūrio Stanislovo Biržiškio gimnazijos II bg klasės mokinė,
savanorystės programos ,,Tu ir aš – kartu mes galia“ vadovė

Baigiamoji savanorystės konferencija