Get Adobe Flash player

Pajūris pražydo gėlėmis

Šių metų gegužės 9 d. Pajūrio Stanislovo Biržiškio gimnazijos savanoriai nešini kastuvais, kauptukais ir kitais reikalingais įrankiais pajudėjo Pajūrio miestelio pradžios link.

Visi aplinkiniai mąstė: „Ir kurgi tas jaunimas traukia?“ O atsakymas paprastas. Gimnazijos ,,Aktyvistai“ savanoriai norėjo padaryti gerą darbą savo miesteliui, savo kraštui ir jį pagražinti, kad KIEKVIENAS galėtų pasidžiaugti mūsų nuostabiu miesteliu. Kadangi pavasaris, idėja kilo ,,sodinti“ žodį PAJŪRIS iš gėlių. Bet iškilo klausimas: kur ir kaip? Klausėme gimnazijos administracijos, Pajūrio seniūnės, kitų bendruomenės narių nuomonės. Nutarėme - gėles sodinsime Pajūrio pradžioje.

Pasiraitojome rankoves ir ėmėmės darbų. Pirmiausia projektavome, matavome, kasėme griovelius, keitėme žemę. Darbo turėjome dviem dienoms užtektinai. Trečią dieną kartu su gimnazijos direktoriumi J. Žymančiumi vykome pirkti gėlių į N. Servienės gėlininkystės ūkį. Esame dėkingi poniai Nijolei, kuri suteikė didelę nuolaidą.

Labiausiai mūsų iniciatyvą palaikė ir parėmė finansiškai Šilalės rajono savivaldybės administracijos Žemės ūkio skyriaus vyriausiasis specialistas Algimantas Olendra. Jis supažindino mus su Žemės ūkio skyriaus specialistų veikla, papasakojo, kokiais klausimais gyventojai gali kreiptis į juos. Maloniai pabendravę, padėkojome p. Algimantui Olendrai už pagalbą įgyvendinant mūsų svajones.

Parvykę puolėme sodinti gėlių. Tad taip gimė iš gėlių užrašas ,,PAJŪRIS“ . Dabar visi, įvažiavę į Pajūrį, galės grožėtis šauniu užrašu, o gyventojai - jaunimo geru darbu, kuris buvo užbaigtas gegužės 11 d.

 

Mes, savanoriai ,,Aktyvistai“, esame išmokę iš savo savanorystės programos koordinatorės socialinės pedagogės R. Rimkutės, kad ,,kai imiesi tauraus sumanymo, visi vėjai būna palankūs“.

 

                                                                       Simona Mockutė,
Šilalės r. Pajūrio Stanislovo Biržiškio gimnazijos III ag klasės mokinė,
savanorystės programos ,,Tu ir aš – kartu mes galia“ atstovė spaudai

Gėlių sodinimo akcija