Get Adobe Flash player

Įspūdžiai iš respublikinės geografijos olimpiados Telšiuose

     2012 metų gegužės 3 - 5 dienomis aš ir mokytojas Algimantas Dragūnas išsiruošėme į Respublikinę geografijos olimpiadą, kuri vyko Telšiuose. Į šį konkursą susirinko geriausi geografai iš visos Lietuvos.

      Vos atvažiavus į Telšių „Atžalyno“ pagrindinę mokyklą, mus pasitiko linksmi ir paslaugūs olimpiados organizatoriai. Po apgyvendinimo ir pietų mūsų laukė sunkios teorinės užduotys. Nors olimpiadoje nebuvo lengva (užduotys buvo teorinės, vaizdinės ir geografinio tako) – visa tai atpirko renginiai, paskaitos, ekskursijos ir, žinoma, geras draugų būrys. Labai patiko etnografinio ansamblio „Čiučiuriuks“ koncertas. Jo metu ne tik stebėjome pasirodymą, bet ir linksmai pašokome. Taip pat įsimintini buvo Jaunimo grupių koncertas, A. Žebrausko paskaita bei ekskursija po Telšių miestą ir apylinkes. Žinoma iš prisiminimų neišdils įspūdingas geografijos olimpiados uždarymas Žemaitės dramos teatre.

     Tos trys dienos pralėkė kaip viena, ir net nepastebėjau, kai reikėjo išsiskirti su naujais draugais. Šios geografijos olimpiados dėka įgijau ne tik draugų, bet ir naujų žinių, supratau, koks įdomus ir spalvingas mokslas yra geografija, taip pat užsidegiau noru dar labiau siekti mokslo aukštumų. Linkiu, kad kiekvienas patirtų šį jausmą ir siektų savo užsibrėžto tikslo. Labai dėkoju mokytojams Petronėlei Šerpytienei ir Algimantui Dragūnui, kad ruošė šiai olimpiadai!

Goda Gotautaitė,
II bg klasė

Respublikinė geografijos olimpiada