Get Adobe Flash player

Pajūrio 10 kuopos jaunieji šauliai žygyje ,,Kęstučio apygardos partizanų takais‘‘

Nepabūgę numatyto maršruto ir nepastovių oro sąlygų, gimnazijos jaunieji šauliai balandžio 14 dieną dalyvavo kasmetiniame žygyje ,,Kęstučio apygardos partizano takais‘‘. Juos lydėjo Pajūrio 10 – os kuopos vadas Algimantas Dragūnas, socialinė pedagogė Regina Rimkutė ir specialioji pedagogė Jurgita Rumšienė. Šio žygio organizatoriai- LŠS Tauragės apskrities LDK Kęstučio šaulių 7 – oji rinktinė. 

 Šis žygis skirtas Kęstučio apygardos pirmojo vado J. Kasparavičiaus ir adjutanto A. Biliūno 65 – osioms žūties metinėms paminėti. Žygiuodami pajūriškiai pamatė įvairias Tauragės vietas, nes maršrutas buvo netrumpas : Tauragė – Baltrušaičiai – Gaurė – Batakių geležinkelio stotis. Finišas- buvusi Kęstučio apygardos vadavietė (Antagluonio km.).

Šauliai patyrė įvairiausių įspūdžių: vieni sakė, kad tai buvo lengvas pasivaikščiojimas, kiti vedė draugus už rankos ir kartojo, kad finišas jau greitai, treti skaičiavo savo pūsles ant kojų. Visi įgijo neįkainojamos patirties, nes daugumai tai buvo pirmas toks žygis.

Žygio organizatoriai visus žygeivius apdovanojo diplomais ir metalinėmis juostelėmis su Tauragės užrašu.

Pajūrio jaunieji šauliai yra patenkinti, kad įveikė gerai suplanuotą ir nelengvą žygį, todėl garbingai saugos 32 kilometrų įveikto maršruto diplomą.

 Pajūrio 10 – osios kuopos jaunoji šaulė
Joana Gedgaudaitė

Pėsčiųjų žygis