Get Adobe Flash player

Plakato „Saugokime miškus“ ir rašinio „Kodėl svarbu rūpintis mišku?“ konkursų nugalėtojų apdovanojimai

 

Klasikas Antanas Baranauskas savo poemoje rašė:

 „Miškan, būdavo, eini – tai net akį veria;
Vat teip linksmina dūšią, ažu širdies tveria,
Kad net, širdžiai apsalus, ne kartą dūmojai:
Ar miške aš čia stoviu, ar danguj, ar rojuj?!

Kur tik žiūri, vis gražu: žalia, liekna, gryna!
Kur tik uostai, vis miela: giria nosį trina!
Kur tik klausai, vis linksma: šlama, ūžia, siaudžia!
Ką tik jauti, vis ramu: širdį glosto, griaudžia!“


     O kad tokie miškai būtų dabar ir išliktų ateinančioms kartoms! Norėdami išsaugoti miškus, turime išsiugdyti mylinčius gamtą, atsakingus už savo poelgius, už planetos ateitį vaikus. Šiandien jų nedideli, su gamta susiję darbeliai, gali virsti reikšmingu indėliu į gamtosaugos darbų aruodą.

      Jaunieji miško bičiuliai – tai miško draugai, kurie nori išsaugoti švarų, medžių šakomis siūbuojantį ir žalią mišką. Šiuos jaunuosius miško draugus globoja visos  42 Lietuvos miškų urėdijos.
     Šių metų kovo 30 dieną Aleksandro Stulginskio universitete vyko Lietuvos miškininkų sąjungos tarybos posėdis. Į šį miškininkams svarbų posėdį buvo sukviesti ir Jaunieji miško bičiuliai bei jų mokytojai. Kodėl? Metų pradžioje JMBS veiklos koordinatoriai paskelbė mokiniams 2 konkursus. Plakatų konkursą „Saugokime miškus“ ir rašinio konkursą „Kodėl svarbu rūpintis mišku?“. Kovo 22 dieną komisija įvertino ir paskelbė konkursų darbų nugalėtojus. Mūsų gimnazijos būrelio ,,Aš – miško bičiulis“ nariai išsiuntė net 9 darbelius, iš kurių du pripažinti geriausiais. Mokinės Giedrė Žygaitytė ir Laura Šimkutė tapo rašinio konkurso „Kodėl svarbu rūpintis mišku?“ laureatėmis.

     Kovo 30 dieną į apdovanojimus susirinko miško bičiuliai iš visos Lietuvos - nuo mažiausių, pradinukų, iki vyresniųjų mokinių. Diplomus ir dovanas gavome iš Lietuvos miškininkų sąjungos prezidento, Miškų ir ekologijos fakulteto dekano Edmundo Bartkevičiaus. Po apdovanojimų mūsų laukė gausios vaišės, kurių metu artimiau pabendravome su naujaisiais miško bičiulių veiklos koordinatoriais, miško bičiuliais bei jų mokytojais. Be viso to, JMBS veiklos koordinatorė Lina Marmaitė-Snitkienė pranešė, kad konkursų laureatai bus pakviesti į vasaros stovyklą prie jūros ,,Mūsų žalioji vasara".

     Už galimybę dalyvauti konkursuose esame dėkingi mokytojai Jurgitai Alminienei ir JMBS veiklos koordinatorei Linai Marmaitei-Snitkienei. Taip pat esame labai dėkingi už galimybę apsilankyti apdovanojimuose Tauragės miškų urėdijos miškininkams.

 

Būrelio ,,Aš – miško bičiulis“ narės
Giedrė Žygaitytė ir Laura Šimkutė

bei vadovė Jurgita Alminienė

Rašinio ,,Kodėl svarbu rūpintis mišku,, laureatų apdovanojimas