Get Adobe Flash player

„KeiSkSieK“

     Kovo 23 – 25 dienomis Šilalės r. Pajūrio Stanislovo Biržiškio gimnazijoje socialinės pedagogės R. Rimkutės iniciatyva apsilankė jaunimo grupė „KeiSkSieK“, Europos Sąjungos finansuojamo projekto „Veiklus jaunimas“ atstovai. Jie mus supažindino su vykdomu projektu ,,Socialinis siekis“, skirtu vyresnio mokyklinio amžiaus jaunimui. Šio projekto tikslas – supažindinti kaimų ir mažų miestelių jaunimą su įvairiais laisvalaikio leidimo būdais, savanoryste, neformaliuoju švietimu, projektų rašymu bei galimybe pačiam jaunimui juos rašyti ar dalyvauti taip prisidedant prie aktyvaus dalyvavimo savo bendruomenės gyvenime.

     Didžiąją mūsų programos dalį sudarė įvairūs žaidimai. Tačiau tai nereiškia, kad mes tiesiog žaidėme – beveik visi žaidimai turėjo užslėptą prasmę. Vienų žaidimų metu išmokome pasitikėti vieni kitais, kitų žaidimų esmė buvo išmokti matyti ne tik save, bet ir šalia esantį žmogų, dar kitų – išmokti išgirsti draugą ir jo nuomonę. Po kiekvieno rimtesnio žaidimo laukė aptarimas: kiekvienas turėjome pasakyti savo nuomonę, kaip mes jautėmės ir kokią poziciją užėmėme komandoje. Taip ,,linksmybių“ koordinatoriai galėjo suprasti, kurie iš mūsų yra lyderiai ir kurie – vykdytojai. Po sunkesniųjų komandinių žaidimų mūsų laukė linksmiausioji dalis – stalo žaidimai: vieni žaidė ,,Alias“, kiti ,,Monopolį“, dar kiti – iki šiol mums nematytus ir negirdėtus stalo žaidimus. Patys aktyviausi ir labiausiai nenustygstantys vietoje ėjo žaisti ,,Twisterio“
arba paspardyti kamuolio. 

     Be žaidimų užsiėmėme kita naudinga veikla. Šeštadienio rytą pradėjome susiskirstę į grupes ir atsakinėdami į klausimus – vieniems reikėjo rašyti, ką norėtų veikti ir ko tam trūksta, kiti turėjo parašyti, ką jie veikia laisvalaikiu... Už geriausius atsakymus komanda gavo prizų – sulčių ir riešutų arba kukurūzų. Šios veiklos metu užgimė daug naujų, originalių ir realiai įgyvendinamų idėjų. J Jau vakarėjant, vėl buvome suskirstyti grupelėmis – šį kartą savanorystės temai aptarti. Turėjome atsakyti į klausimus: kas yra savanoris?, ko reikia norint tapti savanoriu?, ką veikia savanoris?, kas yra savanorystė?. Šios diskusijos metu sužinojome daug naudingos ir aktualios informacijos savanorystės tema. Taip pat buvome supažindinti su neformaliuoju švietimu.

     Sekmadienis buvo ,,atsipūtimui“ skirta diena – svečius supažindinome su savo gyvenviete: parodėme gražiausias Pajūrio vietas. Po ekskursijos mūsų laukė visų trijų dienų aptarimas: kiekvienas pasakėme, kaip jautėmės, ar mums patiko šie mokymai. Gavome pažymėjimus su mūsų naujųjų draugų parašais ir dovanėlių – ženkliukų ir lipdukų.

     Nuoširdžiai dėkojame jaunimo grupei ,,KeiSkSieK“ ir gimnazijos socialinei pedagogei Reginai Rimkutei už kartu praleistas tris dienas ir tikimės, kad mums dar teks susitikti! Mes su iniciatyvine grupe sakome sau ir visiems ,,KeiSkSieK!“

Laura Šimkutė,
Šilalės r. Pajūrio Stanislovo Biržiškio gimnazijos
II bg klasės mokinė

KeiskSiek Pajūryje