Get Adobe Flash player

Pajūrio miškuose grįžtančių paukščių lauks nauji namai

     Šilti saulės spinduliai, bundanti gamta primena, kad pavasaris jau čia, o kartu su juo grįžta ir paukščiai. Mūsų gimnazijos būrelio ,,Aš – miško bičiulis“ nariai su vadove Jurgita Alminiene ir Tauragės miškų urėdijos Pajūrio girininkijos darbuotojais pasirūpino, kad parskrendantys paukščiai turėtų naujus namus, kad gimtinėje pasijaustų saugūs ir laukiami.Nors miške sniego sluoksnis dar gana tvirtas, tačiau jau galima pamatyti ir išgirsti daugybę grįžusių paukščių rūšių. Kovo 14 dienos rytą gamtos mylėtojai dalyvavo akcijoje „Pasitikime sugrįžtančius paukščius“, kurios metu Pajūrio girininkijos miškuose buvo keliami inkilai.
   Akcijos metu važinėjome po miškus pagal miškininkų pasirinktą maršrutą ir kėlėme paukščiams namelius. Girininko pavaduotojas Augustinas Alminas mokiniams pasakojo, kokiems paukščiams skirti inkilai. Su ilga kartimi girininko pavaduotojas demonstravo, kaip reikia prie medžio prikabinti inkilą ir paaiškino, kad inkilai turi būti prikabinti pietryčių pusėje. Beieškodami inkilėliams vietos, mokiniai grožėjosi atbundančia gamta, paukščių giesmėmis, iš kurių mėgino atpažinti paukščių rūšis. Taip pat sutikome visai nebaugštų pulkelį stirnaičių, su kuriomis draugavome žiemą, kai miško gyvūnams vežėme maistą.
     Žygis pavyko, tikslas pasiektas – paukštelių laukia 35 nauji nameliai. Už naujus namus paukščiams esame dėkingi Tauragės miškų urėdijai ir I b gimnazijos klasės mokiniui Juliui Masedonskui.
     Jaunieji miško bičiuliai grįžo su įsimintinais įspūdžiais ir jau svajoja apie tolimesnius savo žygius. Šilta yra ne ten, kur šviečia saulė, o ten, kur yra mylimi namai...

Būrelio ,,Aš – miško bičiulis“ narė
I b g klasės mokinė Vaiva Gotautaitė

Pasitikime sugrįžtančius paukščius