Get Adobe Flash player

Susitikimas su aktoriumi

Lapkričio 27 dieną su 3 klasės mokiniais susitiko aktorius Paulius Valaskevičius. Tai jau antras kartas, kai aktorius pradžiugina mus virtualiu apsilankymu.

Per pirmąjį karantiną susitikimo metu buvo aptarta Evelinos Daciūtės knygelė „Laimė yra lapė“, diskutuota apie dosnumą, praradimo liūdesį ir atradimo džiaugsmą.

Antrojo karantinu metu Paulius Valaskevičius vaikams papasakojo apie teatrą, kas jį sudaro, kaip atsiranda spektaklis, pristatė ir parodė teatre naudojamas lėles. Taip pat informavo, kad  šiuo metu yra ruošiamas naujas spektaklis, remiantis Modestos Jurgaitytės knyga „Ypatingas“.

Knygelės pagrindinis veikėjas Juozapas yra ypatingas, jis gimė turėdamas širdį išorėje. Dėl šios priežasties praeiviai jį nuolat įžeidinėja ir įkyriai apžiūrinėja. Didžiausia berniuko svajonė – būti paprastam. Trečiokai su aktoriumi svarstė, kokius jausmus patiria vaikas, kai jaučia, kad yra kitoks? Kaip į tai reaguoja aplinkiniai? Ką reikėtų daryti Juozapui, kai jį vadina negražiais žodžiais? Kaip gyventi, patiriant patyčias? Ar jam reikalingi draugai? Kaip jų susirasti?

Mokiniai užjautė „kitokį“ berniuką, buvo labai supratingi, pateikė patarimų, kaip elgtis susidūrus su patyčiomis. Ne vienas pasisiūlė tapti Juozapo draugu. Vaikai pritarė Pauliaus nuomonei, kad visi žmonės skirtingi, tačiau tuo pačiu yra vienodi – vaikai savo išvaizda ir charakteriu skiriasi, tačiau trokšta to paties dalyko – būti mylimais ir  turėti draugų.

Nuoširdžiai dėkojame aktoriui Pauliui Valaskevičiui, kuris mums supažindino su teatru, knygele „Ypatingas“ ir pakvietė atkreipti dėmesį į šių dienų aktualias temas, tokias kaip: skirtinga išvaizda, meilė ir užuojauta kitokiems, empatija, atskirtis ir patyčios.

Taip pat labai dėkojame už dovaną, paštu atsiųstą knygelę „Ypatingas“, būtinai ją visi perskaitysime ir dar kartą aptarsime. Bei, žinoma, kantriai lauksime pasirodysiančio spektaklio „Ypatingas“, norėsime apsilankyti.

 

Pradinių klasių mokytoja Vaida Meirytė