Get Adobe Flash player

Vokiečių kalbos dienos gimnazijoje

Spalio 19-25 dienomis visoje Lietuvoje vyko 130 renginių, skirtų vokiečių kalbai ir aplinkosaugos temoms. 2020 m. Vokiečių kalbos dienų „Ö kaip öko?“ pagrindiniai akcentai buvo tvarumas, ekologiškumas ir kūrybingumas.

Vokiečių kalba neatsiejama nuo Lietuvos švietimo, kultūros ir verslo. Pastaraisiais metais susidomėjimas ja itin auga: Lietuvoje įsikūrė stambios Vokietijos įmonės, vyksta intensyvūs kultūriniai ir ekonominiai mainai su Vokietija. Norėdamos pabrėžti vokiečių kalbos vaidmenį švietimo ir kultūros įstaigose, versle ir kitose gyvenimo srityse, penkios Vokietijos institucijos Lietuvoje 2016 metais pakvietė visus, neabejingus vokiškai kultūrai, prisijungti prie Vokiečių kalbos dienų ir spalio mėn. vieną savaitę organizuoti su Vokietija ir jos kalba susijusius renginius.

Mūsų gimnazija yra neabejinga vokiečių kalbai ir kasmet prisijungia prie šios iniciatyvos. Visą paskirtą savaitę gimnazijos švieslentėje mokiniai, mokytojai, tėveliai bei svečiai galėjo matyti, jog ši savaitė skirta vokiečių kalbai, tvarumui, ekologiškumui bei kūrybiškumui. Mokiniai, besimokantys vokiečių kalbą, kūrė darbelius iš antrinių žaliavų, puošė gimnaziją vokiška atributika, sveikinosi vokiškai. 6 klasės mokinys J. Šerpetauskis ir 8 klasės mokinė E. Dikčiūtė supažindino penktokus su vokiečių kalba, išsakė savo nuomonę, kodėl verta mokytis vokiečių kalbos, pamokė pagrindinių vokiškų žodžių.

Labiausiai visus sužavėjo arbatžolių ir sėklų akcija „Gamtos dovanos“. Lietuvių kalbos mokytoja ir bibliotekininkė  I. Tverijonienė mielai prisijungė prie šios akcijos. Ji vasarą kruopščiai rinko ekologiškas arbatžoles, vaistažoles, o darganotą rudenį supakavo jas į ekologiškus maišelius su  „Ö kaip öko?“ logotipu. Supakuotos gėrybės virto įdomia ir šilta dovana svečiams, administracijai, mokytojams, kitiems gimnazijos darbuotojams. Džiaugiuosi geranorišku ir aktyviu gimnazijos bendruomenės narių įsitraukimu į Vokiečių kalbos dienų organizuotas veiklas gimnazijoje.

Jei manęs klaustų, ką daryčiau kitaip būdama paauglė, neabejotinai atsakyčiau: skaityčiau daugiau knygų ir mokyčiausi daugiau užsienio kalbų.“ („Vinted“ įkūrėja, projekto globėja Milda Mitkutė).

                                                                                                                                                        Vokiečių kalbos mokytoja Kristina Katauskaitė