Get Adobe Flash player

Kultūros paso edukacija ,,Indėnų būgnų ir dainų ratas“

Vinetu kaimas - gyvosios Amerikos indėnų istorijos muziejus  vykdo atvykstamąsias edukacines, patyrimines programas po visą Lietuvą ir spalio 22 d. aplankė mūsų, Šilalės r. Pajūrio Stanislovo Biržiškio  gimnaziją. Edukacijos vadovai suorganizavo nuostabius užsiėmimus  pradinių klasių mokiniams.

Šio išskirtinio indėnų muzikos instrumentų ir dainų ritualo užsiėmimo metu kiekvienas mokinys gavo po indėnišką instrumentą (būgną arba barškutį), su kuriuo lavino tam tikrus muzikos ritmo ir dainavimo gebėjimus, kurie pravers ne tik muzikuojant, bet ir kasdieniame gyvenime. Vinetu kaimo atstovai trumpai supažindino su Amerikos indėnų gyvenimu, kultūra, jų tradicijomis, instrumentų atsiradimu ir dainomis. Visi mokiniai ir jų mokytojos pasinėrė į harmonijos, grožio ir bendrumo paieškas, paskui mėgavosi paieškų vaisiais. Atsipalaidavę ir pažadinę savo kūrybinę energiją kūrė ritmus, kurie dar niekada neskambėjo po šia saule. Mokiniai kartojo girdimus ritmus, leido indėniškus garsus, išbandė  įvairius būgnus ir mėgavosi jų garsais.                    Grojimas būgnais ir dainavimas - tai tam tikra meditacijos forma, terapija, kurią naudoja dauguma genčių. Patyrimai su būgnais prasklaido pilkus debesis, vaikai jaučiasi pozityviau, būgnai energizuoja ir padeda paleisti baimę, blogas mintis ar emocijas, atveria kelią į pasitikėjimą, džiaugsmą ir laimę. Tai būdas pažinti save ir atverti savo prigimtines savybes, gebėjimus, kuriuos turime kiekvienas.

Pradinių klasių mokytojos ir mokiniai nuoširdžiai dėkoja Vinetu kaimo atstovams už puikią, daug gerų emocijų sukėlusią  edukaciją.

Pradinių klasių mokytoja Inga Makarė