Get Adobe Flash player

Olimpinis mėnuo 2020

4a klasės mokiniai ir jų auklėtoja I. Makarė labai džiaugiasi, kad prisijungė prie projekto ,,Olimpinis mėnuo 2020“. Ši kelionė, kuri truko visą spalio mėnesį, džiugino vaikus ir savaitgaliais,  į veiklas įtraukė net tėvelius. Tai pradinukų  fizinio aktyvumo, sveikos mitybos, emocinės sveikatos ir kokybiško poilsio ugdymo programa. 

Ketvirtokai turėjo galimybę pažiūrėti  po vieną video reportažą per dieną, kartą per savaitę stebėjo reportažą su olimpiečiu, mokėsi judėjimo įgūdžių iš Audronės ir Ąžuolo  ir atliko daug pasiūlytų fizinio aktyvumo užsiėmimų. Mokiniai noriai žaidė  krepšinį, kvadratą  ir kitus aktyvius žaidimus, atlikinėjo pratimus pagal muzikos ritmą.  Pertraukėlės, daromos ir per pamokas,  skatino mokinius atsipalaiduoti, pajudėti, atlikti įvairius kvėpavimo pratimus. Buvo organizuotas pokalbis ir praktinis darbas apie sveiką mitybą, vandens reikšmę organizmui. Dirbdami grupelėse ketvirtokai pagamino sveiko maisto piramides ir jas pristatė savo draugams,  užsiėmė juoko joga, žaidė X ir 0 žaidimą, susidraugavo su emometru, taip turėjo galimybę įvardinti net 64 skirtingas emocijas. 

Atlikdami užduotis atsikratė vis pasitaikydavusių pykčio emocijų, užsiėmė įvairia fizine veikla gryname ore, klausėsi raminančios muzikos. Daugiausiai vaikų emocijų sukėlė klasės iššūkio takelis. Paskutinė veikla, pareikalavusi mokinių susitelkimo - davė puikų rezultatą -  dirbdami grupėse ketvirtokai sugalvojo net 100 veiklų, kurias galima atlikti be ekrano! Paskutinę  pamoką mokiniai aptarė programos temas, žaidimus, įvykusius užsiėmimus. Visi ketvirtokai buvo apdovanoti "Olimpinis mėnuo 2020“ diplomais.

Nuoširdų AČIŪ tariu ketvirtokų tėveliams, kurie prisijungė ir savaitgaliais su vaikais gaminosi sveikus pusryčius bei pasidarė nusiraminimo, pykčio išliejimo pagalvėles.

Ketvirtokai ir toliau tęs aktyvių fizinių pertraukėlių ir įvairių užsiėmimų programą visus mokslo metus.

 

Pradinių klasių mokytoja I. Makarė