Get Adobe Flash player

Išvyka į DofE apdovanojimų ceremoniją

Rugsėjo 24 d. ankstų rytą išskubėjome Vilniaus link, kur vyko DofE aukso, sidabro ir bronzos ženklelių įteikimo ceremonija! Apdovanoti 129 jauni žmonės! Net šešiems mokiniams: Gabijai Pakalniškytei, Rugilei Daukšytei, Livetai Capaitei, Gabijai Stragauskytei, Matui Petravičiui, Dariui Rupšiui iš Pajūrio Stanislovo Biržiškio gimnazijos bei buvosioms gimnazistėms, jau dabar studentėms Emilijai, Pociūtei, Kamilei Dragūnaitei, Beatričei Jokubaitytei  buvo įteikti  bronzos medaliai. Dar trys mokiniai siekia savo tikslų bei ženklelio. Mūsų gimnazistai yra patys šauniausi, labai džiaugiuosi ir didžiuojuosi galėdama prisidėti prie jų tobulėjimo.

The Duke of Edinburgh's International Award (DofE) yra pasaulyje gerai žinoma neformalaus ugdymosi programa jaunimui nuo 14 iki 24 metų.

Dalyvaudami DofE apdovanojimų programoje jaunuoliai išsikelia asmeninio tobulėjimo tikslus. Kadangi kiekvienas žmogus yra unikalus, jaunuolių tikslai taip pat yra individualūs. Siekdami savo tikslų, jaunuoliai dalyvauja reguliariuose susitikimuose su programos vadovais, kurie padeda įveikti kylančius iššūkius ir atrasti vidinę motyvaciją tobulėjimui. Vadovai taip pat padeda pastebėti vykstantį pokytį, atpažinti situacijas, kuriose jaunas žmogus ugdosi efektyviausiai. DofE apdovanojimų dalyviai nekonkuruoja tarpusavyje, jie tobulina savo paties asmenybę. Net jei ir programos dalyviai vykdo tą pačią veiklą, jų tikslai ir siekimo greitis gali visiškai skirtis dėl turimų gebėjimų, aplinkos poveikio, ankstesnės patirties. Kadangi programos tikslas yra tapti geresniu žmogumi, o ne aplenkti kitą, praktiškai visi dalyviai, parodę atkaklumą ir užsispyrimą, pasiekia savo tikslų. Geresnis savęs pažinimas ir asmeninių iššūkių įveikimas tampa didžiausiu apdovanojimu jaunam žmogui. Programa turi tris sudėtingumo lygius: bronzą, sidabrą ir auksą. Kiekvienas lygis reikalauja vis daugiau pastangų, tačiau jį įveikus būtent toks ženklelis dalyviui ir yra įteikiamas Jungtinės Karalystės ambasadoje vykstančioje apdovanojimų ceremonijoje.

Už visokeriopą pagalbą vykdant program noriu padėkoti Pajūrio Stanislovo Biržiškio gimnazijos direktoriui Juozui Žymančiui bei direktoriaus pavaduotojai ugdymui Reginai Rimkutei, o mokiniams linkiu nesustoti pusiaukėlėje ir siekti tikslo iki galo.

 

                                Šilalės r. Pajūrio Stanislovo Biržiškio gimnazijos
socialinė pedagogė bei DofE programos vadovė
Jurgita Rumšienė