Get Adobe Flash player

Paskutinis skambutis

Gegužės 22d., daugelyje Lietuvos mokyklų abiturientams skamba Paskutinis skambutis. Šilalės r. Pajūrio Stanislovo Biržiškio gimnazijoje jis skambėjo 12.00 val. Į Paskutinio skambučio šventę abiturientus, jų tėvelius pakvietė III g klasės mokiniai ir gimnazijos administracija. Šventė vyko nuotoliniu būdu, bet tai nesutrukdė patirti šventinės nuotaikos. Puikiai visi suprantame, jog niekas nepakeis gyvo bendravimo, bet šiandien priimame mums siunčiamus iššūkius ir švenčiame saugodami vieni kitus.

Paskutinio skambučio proga abiturientus nuoširdžiai sveikino gimnazijos direktorius Juozas Žymančius. Abiturientai išklausė Švietimo, mokslo ir sporto ministro Algirdo Monkevičiaus sveikinimą. Direktoriaus pavaduotoja ugdymui Viktorija Dragūnienė supažindino dvyliktokus su direktoriaus įsakymu dėl leidimo laikyti brandos egzaminus. Nuoširdžiai savo auklėtinius pasveikino, bendrais prisiminimais pasidalijo ir jų auklėtoja, mokytoja Diana Rupšienė. Savo nuotaikingą programėlę paruošė ir pirmokėliai bei jų mokytoja Sigita Olendrienė. Jie skambučio skambėjimu, palinkėjimais ir daina išlydėjo dvidešimt vieną abiturientą į kelią. III g klasės mokiniai trumpu montažu palinkėjo keliauti per gyvenimą drąsiai, nebijoti iššūkių, tikėti, kad galima „išplaukti iš pačių klastingiausių Bermudų, prisiminti, kad jaunystė - tokia drąsi! Ir svajonių, vilčių, troškimų, galimybių jūra plati!“ Evelina Butvydaitė padovanojo A. Mamontovo dainą „Tavo svajonė“.

Naujas gyvenimo etapas laukia abiturientų. Jie pasiruošę išplaukti į tolimesnius vandenis, šis momentas jiems be galo svarbus. Palikti tai, ką jie laikė antrais savo namais, nėra lengva. Abiturientų vardu kalbėjusi Emilija Pociūtė dovanojo visiems nuoširdžios laimės, džiaugsmo, dėkingumo ašaras. Nesumeluotos emocijos ir per atstumą leido pajusti tokį brangų žmogaus ryšį su žmogumi. Paliko abiturientai nuoširdų AČIŪ mokytojams, simbolinį testamentą, kuriame sutilpo jų dvasinis ir materialinis gimnazijoje sukauptas turtas.

Po šventės abiturientai rinkosi į paskutinę klasės valandėlę gimnazijoje.

Nuoširdžiai dėkojame visiems, galėjusiems dalyvauti šventinėje programoje. Palydime Jus, Mieli Abiturientai, į kelią! Tegul Jūsų svajonių laivai pasiekia jiems skirtą uostą!

 

                                                                 III g klasė ir auklėtoja Irena Tverijonienė