Get Adobe Flash player

Tarpkultūrinė savaitė Vokietijoje

            

Šilalės r. Pajūrio Stanislovo Biržiškio gimnazijos ERASMUS + projekto ECHOSET komanda: gimnazijos direktorius Juozas Žymančius, direktoriaus pavaduotoja ugdymui Regina Rimkutė, mokytojai Kristina Katauskaitė ir Virginijus Kazlauskis bei 4 mokinės Alina Petraitytė, Gabija Kryževičiūtė, Deimantė Vaitiekutė bei Evelina Vaičiulytė – vasario 17–21 d. dalyvavo antrajame tarptautiniame susitikime Vokietijoje, Dülken miestelyje, Clara Schumann gimnazijoje. Projekto susitikime dalyvavo partneriai iš Kroatijos, Šiaurės Makedonijos, Ispanijos, Lenkijos bei Vokietijos.

Pagrindinis projekto tikslas yra geriau pažinti savo ir kitų šalių tradicijas, papročius, liaudies dainas, meną, tautosaką, tradicinius patiekalus ir kt. plėtojant skirtingų šalių partnerių etninį kultūros paveldo palikimą per bendrąsias vertybes. Projekto dalyviai galėjo pamatyti, susipažinti bei įgyvendinti projekto tikslus tarpkultūrinėje savaitėje Vokietijoje.

Projekto dalyviai susipažino su garsios Vokietijos pianistės, kompozitorės Klaros Šuman vardu pavadinta gimnazija, ugdymo procesu, kabinetais, inventoriumi.  Taip pat mokiniai dalyvavo fotomedžioklėje Dülkeno miestelyje, aplankė įžymias jo vietas. Po muzikinių dirbtuvių ir koncertinių repeticijų kartu su bažnytiniu choru mokiniai iš kitų penkių projekto šalių dalyvavo iškilmingame koncerte „Europa dainuoja“ gotikinėje Šv. Kornelijaus bažnyčioje. Projekto dalyvius suvienijo bendros dainos, giesmės.

ERASMUS + projekto ECHOSET dalyviai taip pat dalyvavo diskusijoje tema „Karnavalai mano šalyje“. Mes papasakojome apie Užgavėnių tradicijas, maistą, žaidimus. Visi projekto dalyviai turėjo galimybę pamatyti vokiečių karnavalo tradicijas, veiklas miestelio gatvėse bei palyginti su savo šalyje vykstančiomis šventėmis – karnavalais.

Aplankėme didingąją Kelno katedrą, kuri  įtraukta į UNESCO Pasaulio paveldo sąrašą, susipažinome su jos istorija. Taip pat važiavome į Liudviko van Bethoveno gimtąjį miestą Boną, lankėmės nacionaliniame moderniosios istorijos muziejuje.

Erasmus+ projektų partnerių susitikimai ir veiklos skatina jaunimą pažinti naujas kultūras, šalių istoriją, tuo pačiu prisiminti ir palyginti savojo krašto istoriją su kitomis tautomis tuo laikotarpiu, ugdant asmeninį tobulėjimą bei taip pat mokytojų profesinį tobulėjimą.

Šis projektas yra finansuojamas iš Europos Komisijos „Erasmus+“ programos.


          Kristina Katauskaitė,
Šilalės r. Pajūrio Stanislovo Biržiškio gimnazijos
anglų/vokiečių kalbų mokytoja