Get Adobe Flash player

Pirmasis Erasmus+ projekto susitikimas Kroatijoje

                                                                 

Šilalės r. Pajūrio Stanislovo Biržiškio gimnazija pradėjo vykdyti  Erasmus+ projekto Encompassing Cultural Heritage of Small European Towns  (Mažus Europos miestelius vienijantis kultūros paveldas) veiklas. Pirmasis susitikimas vyko Škola Ekonomska Požega miestelyje Kroatijoje gruodžio 16-20 d.

Kadangi pagrindinis projekto tikslas yra geriau pažinti savo ir kitų šalių tradicijas, papročius, liaudies dainas, meną, tautosaką, tradicinius patiekalus ir kt. plėtojant skirtingų šalių partnerių etninį kultūros paveldo palikimą per bendrąsias vertybes bei kuriant bendrą Europos identitetą, tai visos veiklos ir buvo nukeiptos ta linkme.

Pačią pirmą susitikimo dieną partneriai iš Kroatijos, Lenkijos, Ispanijos, Šiaurės Makedonijos, Vokietijos ir Lietuvos pristatė savo šalis ir mokyklas, supažindino su tradicijomis ir papročiais. Visi dalyviai aktyviai dalyvavo diskusijoje, pasakodami apie save, savo šeimas, mėgstamus dalykus, tradicinius renginius ir šventes.

Mokiniai ir mokytojai turėjo daug galimybių dalyvauti įvairiose veiklose kuriant tradicinius kroatų suvenyrus ir dekoruojant tradicinius kalėdinius kepinius. Mokiniai gamino atvirukus iš šiaudų, eglutės žaisliukus iš siūlų, lipdė iš molio, piešė ir, aišku, bendravo tarpusavyje, nes grupės buvo sudarytos iš skirtingų šalių mokinių.

Labai entuziastingai dalyvavome foto medžioklėje Zagrebe. Tarptautinės komandos turėjo rasti objektus ir įvykdyti užduotis, naudodamiesi Actionbound programa. Visos komandos sėkmingai užbaigė šią trasą. Rezultatai buvo pristatyti ir aptarti susitikimo metu. Ir mokiniai, ir mokytojai dalyvavo viktorinoje apie Kroatijos istoriją ir tradicijas, kurios metu galėjo pasitikrinti, ko išmoko šio vizito metu.

Vyko ir projekto veiklų planavimo bei aptarimo diskusijos. Buvo numatyti konkretūs darbai, atsakingi asmenys ir vykdymo datos.

Paskutinę susitikimo dieną vyko tradicinių kalėdinių dainų koncertas, kuriame visos šalys pristatė po vieną savo šalies dainą.

Namo išvykome praturtėję dvasiškai, pasisėmę naujų idėjų ir minčių.

 

Rita Štėrienė, Šilalės r. Pajūrio Stanislovo Biržiškio gimnazijos anglų kalbos mokytoja