Get Adobe Flash player

Prevencinė stovykla "Snaigė“ 5–8 klasių mokiniams

Gruodžio 13 dieną baigėme įgyvendinti Visuomenės sveikatos rėmimo specialiąją programą „Išlaisvink save“. Mūsų gimnazijoje vyko prevencinė stovykla „Snaigė“, kurios veiklose dalyvavo ne tik mūsų 5–8 klasių mokiniai, bet ir svečiai bei socialinė pedagogė Lina Ivanauskaitė- Bertašienė iš Kvėdarnos Kazimiero Jauniaus gimnazijos.

„Snaigė“ – tai jaunimo programa, kuri daugiausia dėmesio skiria prevencijai ir tiki, kad kiekvienas iš mūsų gali priimti teisingus sprendimus. Be to, ji padeda ugdyti bendravimo, vadovavimo įgūdžius bei skatina linksmintis be svaigalų. Tai ypač aktualu šių dienų jaunimui. „Snaigės” programą planuoja ir įgyvendina patys paaugliai. Jiems daug lengviau sukurti bendraamžiams malonią aplinką, kuri nėra nuobodi ir kartu skatina nevartoti svaigalų. Todėl jaunimas yra svarbiausias SG „veikėjas”.

Po renginio svečiai savo rankos taiklumą galėjo išbandyti mūsų gimnazijos šaudykloje, su kuria supažindino jaunųjų šaulių vadas Algimantas Dragūnas.

Nuoširdžiai dėkoju SG savanorių komandai, kuri kaskart stebina savo kantrybe ir pagalba dirbant šį nelengvą prevencinį darbą.

Pajūrio Stanislovo Biržiškio gimnazijos socialinė pedagogė Jurgita Rumšienė