Get Adobe Flash player

Pamoka kitoje edukacinėje aplinkoje

Gruodžio 10 dieną pasirenkamojo dalyko nacionalinis saugumas ir krašto gynyba pamoka vyko Vilniuje, Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijoje ir Lietuvos Respublikos Seime.

Į šią pamoką mus pakvietė buvęs Šilalės rajono savivaldybės meras, TS-LKD partijos sekretoriato vadovas Jonas Gudauskas.

Pirmiausia nuvykome į Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademiją, kur mus šiltai sutiko, pavaišino pietumis. Mokiniai sužinojo, kad akademijoje mūsų kariūnai ne tik įgyja karininko profesiją, čia ugdomos ir jų asmeninės savybės – pasitikėjimas savimi, tvirtas būdas, aktyvumas, ryžtas siekti tikslo, kritinis mąstymas, gebėjimas spręsti problemas, noras mokytis ir tobulėti.

 Vykdant tarptautinius studentų mainus, kariūnams suteikiama galimybė plėsti žinias ir kaupti patirtį dalį laiko mokantis kitų šalių aukštosiose mokyklose. Taip pat jie gali būti siunčiami studijuoti kitose Lietuvos aukštosiose mokyklose (Vilniaus Gedimino technikos universitete, Lietuvos aukštojoje jūreivystės mokykloje).

Akademijoje mokiniai taip pat turėjo galimybę pašaudyti lazeriniais šautuvais.

Iš Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijos išvykome į Lietuvos Respublikos Seimą. Mūsų gidė po Seimą buvo Loreta Jastramskienė, Seimo nario Stasio Šadbaro patarėja. Apsilankėme Konstitucijos, Prezidento Algirdo Mykolo Brazausko salėse. Seimo posėdžių salėje, pasiskirstę pareigomis, pristatėme projektą.

Po tokios rimtos veiklos nutarėme pasidžiaugti sostinės Kalėdų egle, kuri paliko neišdildomą įspūdį.

Manau, ši netradicinė pamoka kitose erdvėse ilgam išliks mokinių atmintyje ir ne vieną paskatins rinktis kariūno profesiją.

 

Mokytojas Algimantas Dragūnas