Get Adobe Flash player

Būrelis "Obuolio draugai"

2018 – 2019 mokslo metais gimnazijoje 2 – 3 klasių mokiniams buvo vykdyta programa ,, Obuolio draugai“. Ją vedė pradinių klasių mokytoja Inga Makarė. 
Programą sudaro 6 dalys: ,,Jausmai“, ,,Bendravimas“, ,, Draugystė“, ,, Problemų sprendimas“, ,,Pokyčiai“, ,, Mes galime įveikti“. Kiekvienai temai skirtos 4 valandėlės. Programa ,, Obuolio draugai“ padeda ugdyti vaikų socialinius ir emocinių sunkumų įveikimo gebėjimus: moko vaikus suvokti ir kalbėti apie jausmus, pasakyti, tai ką nori pasakyti, įdėmiai išklausyti, susidraugauti ir išsaugoti draugystę, kreiptis pagalbos ir padėti aplinkiniams, įveikti vienišumą, atstūmimą, patyčias, spręsti konfliktus, lengviau išgyventi netektį. Mokytoja vyko į specialius apmokymus, kad galėtų vesti valandėles mokiniams.
Valandėlių metu, vaikai išsikalbėdavo, kurdavo, klausydavosi vieni kitų minčių ir atlikdavo įvairias praktines užduotis, visa tai padėjo jiems išsiugdyti kasdieniam gyvenimui ir bendravimui reikalingus socialinius gebėjimus.
Nuoširdžiai dėkoju gimnazijos administracijai už suteiktą galimybę dalyvauti projekte ir jį vykdyti su pradinių klasių mokiniais.
Pradinių klasių mokytoja Inga Makarė