Get Adobe Flash player

"Vilties bėgimas 2019” Klaipėdoje

Klaipėda - Vilties miestas. Šiame mieste kasmet gegužės mėnesį yra organizuojamas "Vilties bėgimas”. „Vilties bėgimo“ idėja kilo broliui Benediktui, jis gyvenimą bei tarnystę paskyrė tiems, kurie yra praradę viltį.
Šiais metais "Vilties bėgimas” vyko jau12 kartą. Bėgime dalyvavome ir mes, Šilalės r. Pajūrio Stanislovo Biržiškio gimnazijos socialinė pedagogė Jurgita Rumšienė bei direktoriaus pavaduotoja ugdymui Regina Rimkutė su pradinių klasių mokiniais. 
Šių metų bėgimas buvo ypatingas tuo, kad šventėme "Baltijos kelio” 30-metį. Vyko akcija, kurios metu dalyviai ir miesto svečiai susikabino rankomis, apjuosdami "Vilties bėgimo” trasą. 
Bėgikai startavo ir finišavo centrinėje Klaipėdos miesto Atgimimo aikštėje, tuo džiugindami miestiečius ir svečius. Mes pasirinkome 2,9 km trasą, kurią sėkmingai įveikę, buvome apdovanoti atminimo medaliais bei padėkomis. 
Kol suaugę sportavo, vaikai aikštėje ant didžiulio popieriaus lapo piešė viltį. Akcijos organizatorius, Klaipėdos Šv. Pranciškaus Asyžiečio vienuolyno vienuolis Benediktas Jurčys, tikino, jog šis sumanymas gimė siekiant atkreipti dėmesį į tautos sveikatinimą ir patriotiškumą. Jis teigė, kad „Vilties bėgimas” pažadina sąžines, paliečia ir pakeičia mūsų akmenines širdis į mylinčias ir gyvenimą kuriančias širdis.
Tikėjimas, viltis ir meilė turėtų būti mūsų kasdieniai palydovai.
 
Jurgita Rumšienė, 
Šilalės r. Pajūrio Stanislovo Biržiškio gimnazijos socialinė pedagogė