Get Adobe Flash player

Mokomės tyrinėdami

Per pasaulio pažinimo pamoką aiškinomės, kodėl Lietuva vadinama piliakalnių šalimi. Analizavome faktus, apžiūrėjome nuotraukas. Gegužės viduryje su trečiokų mokytojomis Lolita Rudiene ir Jolita Vydmantiene išvykome į integruotą- edukacinę pasaulio pažinimo ir kūno kultūros pamoką „Kodėl Lietuva vadinama piliakalnių šalimi?“
Pirmiausia aplankėme Aukštagirės kalną. Ant jo yra pastatytas apžvalgos bokštas. Užkopę į jį pamatėme gražius Aukštagirės miškus. Ne visiems pavyko įveikti baimę ir užkopti iki pat viršaus. Po to nuvažiavome prie netoliese esančio Bilionių piliakalnio. Mokytoja perskaitė padavimą. Kopdami į jį suskaičiavome net du šimtus laiptelių. Greta šio piliakalnio yra senovinė žemaičių sodyba. Ją apžiūrėjome, aptarėme statinių paskirtį, statybines medžiagas. Vėliau nuvažiavome ant Medvėgalio piliakalnio. Mokytoja papasakojo padavimą, sužinojome piliakalnio vardo kilmę. Pakeliui namo užsukome prie Rubinavo, dar vadinamo Šarūnkalniu.
Smagu buvo ne tik pakeliauti, pasidžiaugti šilta pavasario saulute, bet ir pasisemti istorinių žinių, patikrinti savo fizinę ištvermę, patiems tyrinėti piliakalnius. Dėkojame mokytojoms už puikią pamoką.
 
Tadas Laucevičius, Šilalės r. Pajūrio Stanislovo Biržiškio 3a klasės mokinys