Get Adobe Flash player

Mokomės plaukti ir saugiai elgtis vandenyje

Ketvirtus metus Šilalės sporto mokykla kartu su Kūno kultūros ir sporto departamentu prie LRV vykdė projektą ,,Mokomės plaukti ir saugiai elgtis vandenyje“. 
Projektas skirtas antrų klasių mokiniams ir buvo vykdomas Šilalės sporto ir laisvalaikio centre. Kiekvieną ketvirtadienį nuo rugsėjo mėn. iki kovo mėn. antrokai, lydimi mokytojų Danos Dainauskienės ir Ingos Makarės, vykdavo į plaukimo pamokas. Juos plaukti mokė 3 instruktoriai. Projekte dalyvavę vaikai priprato prie vandens aplinkos, išmoko sulaikyti kvėpavimą ir orientuotis po vandeniu, atliko įkvėpimo ir iškvėpimo į vandenį pratimus, slinkti ant krūtinės ir nugaros, atliko šuoliuką į vandenį nuo bortelio, išmoko plūduriuoti horizontalioje ir vertikalioje padėtyje, keisti kūno padėtį bei kitų naudingų įgūdžių. Mokiniai susipažino su saugaus elgesio vandenyje taisyklėmis, išmoko įvertinti savo fizines galimybes konkrečiose situacijose.
Paskutinio užsiėmimo metu kiekvienas antrokas, dalyvavęs projekte, gavo Lietuvos plaukimo federacijos pažymėjimą, kuriame nurodyti jo įgyti įgūdžiai.
Dėkojame projekto vykdytojams ir gimnazijos administracijai už suteiktą galimybę dalyvauti.
 
Pradinių klasių mokytoja Inga Makarė