Get Adobe Flash player

SEU olimpiada „Dramblys“

Kovo 18-22 dienomis 1 klasės mokiniai dalyvavo SEU olimpiadoje „Dramblys“. Šiais metais olimpiada organizuojama jau antrą kartą, siekiant atkreipti visuomenės dėmesį į socialinio ir emocinio ugdymo svarbą.
Visą savaitę pirmokai dalyvavo veiklose, kurios apėmė žinių, nuostatų ir įsitikinimų, susijusių su penkiomis pagrindinėmis kompetencijomis (savimonės, savitvardos, socialinio sąmoningumo, sprendimų priėmimo, tarpusavio santykių) formavimą ir ugdymą. Pateiktos užduotys buvo įdomios ir patrauklios, į kai kurias veiklas įtraukti ir tėveliai.
Labiausiai mokiniams patiko užsiėmimas „Statau savo namą“, skirtas tarpusavio santykių kompetencijai ugdyti. Pirmokai mokėsi draugiškai, mandagiai bendrauti su klasės draugais, pastebėti kito žmogaus gerąsias savybes, bendradarbiauti klasėje ir šeimoje (paskutines namo plytas turėjo įmūryti tėveliai). Ugdant savimonės kompetenciją, vaikai aptarė šiaurietišką rogių kinkinį. Jausmų korteles klijavo į savo sėkmingo mokymosi kinkinį. O tuos jausmus, kurie trukdo sėkmei pasiekti, uždarė aptvare. 
Po kiekvienos veiklos mokiniai dalijosi mintimis, kaip jie jautėsi, atlikdami užduotis, atsakinėjo į refleksijos klausimus.
Olimpiada vyko tik savaitę, tačiau patikusias veiklas, užduotis bus galima vykdyti toliau, stebint SEU pažangą.
 
Pradinių klasių mokytoja, Vaida Meirytė