Get Adobe Flash player

Sveika mityba - misija įmanoma

Šiandien, gegužės 16 d., gimnazijoje lankėsi gydomosios mitybos specialistė, „Gydanti lėkštė“ įkūrėja Ingrida Kuprevičiūtė. Ji 8 klasės mokiniams vedė teorinius ir praktinius užsiėmimus „Sveikos mitybos įgūdžių formavimas ir sveiko maisto gaminimo organizavimas“.
Lektorė papasakojo, kaip skirtingos maistinės medžiagos veikia kūno sistemas, kokią įtaką maistinių medžiagų trūkumas turi ligų atsiradimui bei įrodė, kad maistas, kurį valgome, turi tiesioginę įtaką mūsų savijautai ir sveikatai.
Po paskaitos vyko praktinis užsiėmimas. Aštuntokai gamino sveiko maisto patiekalus: karamelinius sausainius su datulėmis, salotų suktinukus su lašiša, avokadu, obuolio kąsnelius su riešutų sviestu. Aštuntokai pritarė, kad tai skanus ir sveikas maistas. Šias patiekalų gaminimo idėjas mokiniai pažadėjo pritaikyti namuose ir pasidalinti su draugais.
Nuoširdžiai dėkojame gydomosios mitybos specialistei Ingridai Kuprevičiūtei už įdomias ir naudingas mitybos pamokas, Šilalės visuomenės sveikatos biurui už lektorės pakvietimą į gimnaziją.
 
Regina Rimkutė, direktoriaus pavaduotoja ugdymui