Get Adobe Flash player

Gimnazijos mokiniai geriausiųjų filmukų dešimtuke

Nuo 2018 m. gruodžio mėnesio gimnazijos mokinių kūrybinė komanda: Augustinas Mažutis, Gabija Pakalniškytė, Rugilė Daukšytė, Emilija Pociūtė, Vakaris Žygaitis, Gabrielius Griškus, Arvydas Žvirblis ir Matas Petravičius, istorijos vingiuose ieškojo „PYŠININKO“ bei savo atradimus įamžino filmuke „IEŠKOMAS PYŠININKAS“. Su šiuo filmuku kūrybinė komanda dalyvavo konkurse „Praeities stiprybė dabarčiai“.

Šauniai komandai pavyko patekti į 10 geriausių filmukų sąrašą ir išvykti į nepaprastai turiningą dieną Vilniuje.

Balandžio 5 d. filmuko kūrėjai ir palaikymo komanda išvykome į Vilnių, kur minėjome Pilietinio sąmoningumo ir istorijos dieną. Diena prasidėjo dviem paskaitomis apie nepriklausomybės ir pasipriešinimo kovas. Sužinojome apie savanorius, kurie kovėsi Nepriklausomybės kovose, ir ką gali papasakoti kaulai apie Partizaninio karo didvyrius. Po paskaitų kūrybinė komanda gavo atminimo dovanėles, o rankas spaudė pats Pasipriešinimo ir mobilizacijos departamento direktorius Virginijus Vitalijus Vilkelis.

Diena buvo išties kupina įspūdžių – ne veltui keltasi taip anksti ir atvykta iš taip toli.  Mes pirmieji išvydome  naujausią moderniojo meno parodą „Gyvūnas – žmogus – robotas“ MO muziejuje (ačiū mūsų projekto partnerei – Kultūros ministerijai), į kurią lankytojai galėjo patekti tik nuo balandžio 6 d.  Įdomūs edukaciniai renginiai vyko tame pačiame muziejuje. Mums teko pabuvoti sovietinio meno kritikais. 

Kvapą gniaužiančios patirtys Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijoje – nuo kario kasdienybės iki pratybų mūšio lauke zvimbiant kulkoms ir sprogstant užtaisams.

Šio filmuko kūrimas tapo būdu įamžinti Pajūrio miestelio gyventojų atsiminimus, pateikti juos mokiniams įdomia ir patrauklia forma, pažadinti savo kūrybines galias ir nuostabiausia – į pačią istoriją pažvelgti ne tik kaip į datų mokslą.

                                                                                                    Istorijos mokytoja Veronika Gudaitė